Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MarioAna

    senior tag

    PES/eFootball vs FIFA ügyben én is eléggé vártam mind a két cég bemutatóját.
    Tegyük hozzá, hogy a fő célközönség nagyon nagy többsége teljesen analfabéta a futball legalapabb koncepcióihoz is és bárminemű reális szimulációra fókuszálás hatalmas öngól lenne bármilyen játékfejlesztő részéről. Rettentő hülyék vagyunk a focihoz és a Dunning-Kruger effekt tökéletes mintapéldája a szurkolói társadalom, hiszen mindenki szövetségi kapitánynak IS képzeli magát.

    A trailerek utáni percekben kiadott IGN cikkekből derült ki sokkal több minden mind a két játékról, gyakorlatilag a lényegi információ ott hangzik el és nem a kiadók részéről. Érdemes azt átolvasni.

    Az EA a gyakorlatilag a 30 perces gameplay reveal során nem mutatott real-time gameplayből semmit, 15-20 mp-nyi részlet volt a motorból és 90%-ban csak az új animációkról/HyperMotionről beszéltek. Amitől én nagyon félek az az új "skill bridge"+"explosive sprint" és ez a multiple touch feature, amit 15x mutattak a prezentáció alatt (a mellel levett labda utáni érintősből fordulást), tehát továbbra is a skillereknek próbálnak kedvezni. Persze most már ők vannak többen, online FUT-ban nem nagyon tudsz másképp érvényesülni, viszont kegyetlenül ki fognak használni minden OP bugot/animációt, ezt bizonyítják évről-évre. A ball fizika módosítások egyébként tetszenek a látottakból, de ez 1-2 patch után online úgyis teljesen vissza lesz butítva a szokásos 19-es szintre, illetve karrier módban teljesen más a játékmenet, mint a FUT pingpongja.

    A Konami bejelentéséről is voltak leakek korábban, hogy valóban free-to-play lesz az alap eFootball és a kijött mobilos "demo" valójában reprezentálja valamennyire a teljes játékot, mégis most "sokkolva lett mindenki". Amit nagyon elcsesztek most a japánok, hogy beharangozták a next-gen UE4 Messi arcszőrzetet, majd az 5 perces trailerben egy árnyékok nélküli zöld szőnyeget toltak le a nézők torkán akkor, amikor nem az interjúzott Barca playerek beszéltek. Marketing szempontból katasztrófa. Más kérdés, hogy PES21-nek voltak hibái, de a grafika volt a legkevésbé az. A bírók, a játékosok taktikai döntései(amikor a védők a helyükre visszaszaladást prioritizálják minden felett), a collision modell és némely animáció (a robotikus futás főleg) volt az elégedetlenség nagy része, a maradék panasz az alacsony számú online playerbase. A modderek PC-n megoldották a többi részét (licenszek még PS-en is, grafikai javítások, match-day prezentáció). Ehelyett egy teljesen új grafikai motort toltak alá és ezzel promótálták magukat az elmúlt 2 évben. Persze, hogy csalódott a közönség. Az, hogy az átnevezett master league/career mode fizetős DLC lesz, már tavaly is így volt (Lite vs Full), mégis ezen akadnak fent.

    A forradalmi része ennek az eFootballnak a platform-szerű cross-play koncepció lehet, hogy van a base game és mindent ehhez lehet majd bekötni éveken keresztül. Nagyon remélem, hogy a végleges kiadás gameplay szempontból hasonlít majd a demohoz (ami szvsz a legjobb, reális focit tudta eddig virtuálisan produkálni valaha is, mégis szinte csak negatív feedback érkezett minden fórumról, mert nem csúnya/nem reszponzív/lassú a gameplay). Nagybetűs foci volt az minden szempontból.

    Szóval licenszek+grafika prio = FIFA 22, míg gameplay esetén eFootball szerintem a vonal, de mind a két cég alulmúlta az amúgy is nagyon alacsonyra tett lécet idén eddig :( . Persze a Konami még elcseszheti a gameplay részét is, azzal az amúgy is kiábrándult kevés PES-mag még inkább lemorzsolódik majd. FIFA-nál meg mindegy a gameplay, 70 eurót kifizet a keménymag egy éves roster updatért amúgy is, mert a FUT card grind + a függőség a lényeg :DDD .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák