Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz sanyci #2005 üzenetére

    Offba teszem, pár érdekesség Android Auto ügyben:

    Miért nincs Google Play-en kereshetőként fent az Android Auto?
    Fent van.. de mikor megnyitod azt fogja mondani nincs kompatibilis telefonos.. pedig nyilván az van.. csak nincs a támogatott országok listájában (lentebb a "pár plusz info" linken ott van a lista) a Google fiók vagy olyan országban van megnyitva a Play Áruház oldal (vagy app) ahol nincs támogatva - mert valószínűleg Magyarországra van állítva a fiók és magyar IP-ről megy a weboldal megnyitás.

    Miért nincs ikonja az Android Auto-nak?
    Android 10-től integrált rendszeralkalmazás (ezért nincs a "sima installált appok" listájában), az Android élmény része de nincs támogatva az adott országban. Android 9 és alatta (de min. Android 6) persze külön is letölthető Play-ből ha a fiók olyan országra van állítva ahol támogatott, meg persze alternatív forrásokból bármikor. A ROM-ban csak egy stub app van fent, ami nagy vonalakban nem az appot magát jelenti csak egy csonka helyettesítő ami pl. itt a Play-en belül az Android Auto appra mutat hogy hol lehet leszedni az appot magát meg ha van frissítés akkor tud szólni. Egy ilyen appnál az update törlése után látszik hogy maga az app nagyon kicsi, pár KB csak - mert nincs is ott az app, csak a stub. Ha törlöd az update-et akkor az Android Auto verziószámát ha megnézed akkor ott lesz a végén, hogy -stub valamint az elfoglalt tárhely is 0Byte / nincs adat lesz.

    Gyári fejegység kompatibilitási mátrix a Google-től itt.

    Ha számít akkor a Waze-hoz külön leírás is tartozik bár szerintem semmi lényegeset nem mond..

    Ugyan angolul de nagyjából szerintem kb. minden le van itt írva meg ugyanennek a lapnak az alján pár plusz info (mi kell hozzá, hogy működik..), meg itt van még hasznos info (szerintem).

    Esetleg még abban lehet némi kavarás, hogy két Android Auto "megoldás" van, az egyik az Android Auto amivel a telefon képe / app képe küldhető a kocsi képernyőjére és van az Android Auto for phone screens amivel a telefonon (és nem a kocsi kijelzőjén) fogod látni az appokat (ha jól értem) mintha az az Android Auto "nézetben" jelenne meg (gondolom lehetett rá igény ha megcsinálták.. meg ezért (s)nincs ikonja se a sima Android Auto-nak mert az úgyis indulna alapból mikor csatlakoztatod és ha van "for phone" telepítva akkor van értelme elindítani azt, külön).

Új hozzászólás Aktív témák