Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KovGer

    csendes tag

    válasz czeban #2507 üzenetére

    Ez sajna több mindentől függ sajnos. Lehet hogy a memória és a proci is közbeszól a problémába, de nagyban közrejátszhat a dologba a filmek tömörítése is. Alapból ez a NAS nem arra van kitalálva, hogy ilyen mértékű "Home Cinema" központot kiszolgáljon. Találtam neked/nektek egy érdekes cikket a 4K filmek Bitráta kalkulációiról: https://www.monitorinfo.hu/bitrata-kalkulacio/

    Itt többek között megmutatja, hogy egy jobb minőségű 4K-s film esetében akár 45 Gbit/s sebességet is igényel. Akkor ha most számításba veszed, hogy a NASnak ezt ki kell szolgálja feléd, mellette fut még a transmisson, plex meg egyéb sok finomság látható, hogy nembiztos hogy maga a vas ki tudja ezt szolgálni.

    CPU: Marvell Armada 380 1.3 GHz
    Memory: DDR3 512 MB

    Míg a rivális már egy négymagos procival és 2 gb rammal szolgáltat. viszont 3x ennyibe kerül. Illetve ha jól olvastam elkezdték támogatni a 4k-s videókonvertálást is. A másik nagy tényező, hogy milyen merevlemez van benne, milyen adatsebességre képes? Mert pl a synology alapjai is max 116 Gbit/s et tudnak, de akkor még csak másolásról beszélünk.

    Remélem tudtam segíteni.

    A szépség nem minden, de jó nézni.

Új hozzászólás Aktív témák