iPhone appz - a legjobb játékok IV.

Real Football 2009

Eheti első játékunk szintén a Gameloft alkotása: Real Football 2009. A névből természetesen látszik, hogy egy focis játékról van szó, ami kis túlzással már önmagában garancia a sikerre, hiszen a FIFA sorozat tagjait is veszi a nép, mint a cukrot, függetlenül attól, hogy volt pár év, amikor semmi érdemi változás nem történt a két kiadás között.

Real Football 2009

Ha már a FIFA játékoknál tartunk, akkor vonjunk is párhuzamot a lassan 15 éves játéksorozat és tesztünk tárgya között. Először is fontos dolog, hogy a Gameloft alkotása is FIFPRO liszensszel, aminek köszönhetően nem Kovács Jánosokkal, hanem igazi játékosokkal játszhatunk, ráadásul meglehetősen sokkal, hiszen a programban 198 csapat található, akikkel 6 ligában és 6 igazi stadionban játszhatunk - én mondjuk egyet sem ismertem fel, de bevallom, nem is vagyok különösebben nagy futball rajongó. A játék grafikája érzésem szerint körülbelül a FIFA 97 szintjén mozog, ami lássuk be, önmagában is elég durva, az viszont tény, hogy a Real Football animációi sokkal szebbek, mint bármelyik PC-s programé a múlt évezredből.

Real Football 2009

Az irányítás meglehetősen jóra sikerült. A képernyő bal alsó sarkában egy négy irányú d-pad, a jobb alsóban pedig két gomb található, alapvetően ezekkel irányítjuk apró futballistáinkat, de azért van pár csavar. Az A gombbal alapvetően lövünk, a B-vel pedig passzolunk, de az érintőkijelzőnek köszönhetően a program érzékeli, hogy a gombot simán megnyomjuk vagy nyomva is tartjuk-e, illetve mikor elengedjük, akkor elhúzzuk-e valamelyik irányba az ujjunkat. Ugyanis ezek között is komoly különbségek vannak, ha például csak simán megnyomjuk a B-t, akkor adunk egy rövid passzt, de ha felfelé vagy lefelé húzzuk, akkor már hosszú passz lesz, míg balra tolva keresztpasszt tolhatunk - ezt kiegészíti a dupla tapicskolású oda-vissza passz. Lehetőségek tehát akadnak bőven, főleg amiatt, mert a különféle cseleket a kijelző egy üres részének tapicskolásával tudjuk előhozni. A gép döntögetésére szerencsére csak a bedobásokkor van szükség, minden más esetben a virtuális gombokra kell támaszkodnunk.

Real Football 2009

Játékmódokból meglehetősen sok van. Az angol, olasz, francia, spanyol és német liga mellett játszhatunk válogatottakkal is, melyek között nem kis megdöbbenésemre hazánk fiai is helyet kaptak. Ha ez kevés lenne, rendelkezésünkre áll hat kupa (köztük az ázsiai, amerikai és afrikai is), múlathatjuk időnket szabadrúgásokkal vagy gyakorolhatunk egy tréningmeccsen. A legnagyobb poén pedig az, hogy WiFi segítségével barátaink ellen is játszhatunk, ráadásul érdemben, hiszen a Real Football 2009 egy kiválóan kezelhető, jó játékélményt adó program. FIFA rajongóknak kötelező!

Real Football 2009
Ár4,99 EUR
FejlesztőGameloft
Méret64 MB
Link a letöltéshezKlikk a store-hoz

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés