A korlátaival együtt is meglepően strapabíró Motorola Razr

Viszont nyugodtan le lehet csapni a készüléket, csak a port és az ellentétes irányba hajlítást viseli nehezen.

Zack nekiesett a Motorola Razr-nek is, aminek a kimenetelét nagyjából sejthettük. A hajlítható kijelzőn már körömmel is hagyhatunk maradandó és látható sérülést, a használhatóságot viszont nem különösebben befolyásolja, hacsak a rendellenes fénytörés nem megy az agyunkra. Egy marék föld ugyanezt teszi, a légrésmentes záródás nem egészen légrésmentes, a por pedig a kijelző alá is könnyedén bejut, az viszont merőben valószínűtlen, hogy valaki sódert szórjon az eszközre. A por feltehetően kevésbé és sokkal hosszabb idő alatt fog ilyen jellegű problémákat okozni.

Asztali állvány is jár a Motorola Razr-hez.
Asztali állvány is jár a Motorola Razr-hez. [+]

Onnantól viszont a zsanér hangja is fájdalmas. Ami mellesleg elég jól bírja azt is, ha bizonyos szintig a nem megfelelő irányba feszegetjük. Nyilván megvan az a határ, amit átlépve tönkre lehet tenni a kijelzőt, de az úgy tűnik, nem akkor jön el, amikor valaki véletlenül ráül a nyitott készülékre. A kijelző még akkor is funkcionál, ha a belső komponensek megsértik a panel hátulját; nem szép, de az adatokat még bőven le lehet szedni a készülékről.

A külső kijelző és kamerákat védő felület viszont hagyományos keménységű üveg, a készüléktest fém, míg a burkolatnál vegyesen alkalmaztak fémet és plasztikot. Összességében a Motorola Razr nem tűnik annyira kényesnek, mint a dizájn és a technológia sejtetné, mindazonáltal nem árt vigyázni rá. Akkor se felejtsük el, hogy ez nem a V3, ha ráküldjük a Retro Moto módot.

Retro Moto mód
Retro Moto mód [+]

A Cnet azt is megnézte a szokásos módszerrel, hogy hány nyitást bír el a zsanér meghibásodás vagy diszfunkciók nélkül. A konklúzió viszont kissé túlzó. Illetve klikkvadász. Abból a tényből indulnak ki, hogy egy amerikai felhasználó naponta átlag ötvenkétszer nézi meg a telefonját, egy frissebb felmérés szerint pedig kilencvenhatszor. Ez azt jelentené, hogy a Razr 27 ezres teljesítménye egy évig sem garantálja a zsanérok egyenletes működését.


(forrás: Cnet) [+]

Tönkre ugyan nem ment, de kimondottan nehéz lett kezelni a készüléket. A cikk nagy részében a Cnet viszont egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy a Razrnek van egy külső kijelzője, ami szükségtelenné teszi a készülék tényleges kinyitását. Főleg úgy, hogy adott esetben még válaszolni is tudunk az üzenetekre előre megadott opciókból választva, vagy hangutasítással anélkül, hogy egyáltalán hozzáérnénk az eszközhöz.

A Motorola egyébként nem meglepő módon reagált a Cnet cikkére, a FoldBotot nyilván alkalmatlannak tartják a készülék képességeinek demonstrálására (ahogy mi is) és hétköznapi felhasználás során teljesen biztosak a Razr szerkezeti tartósságában. Amúgy a Cnet szerzője is, ami az utolsó mondatból azért egyértelművé válik. A teszt kissé értelmetlennek tűnik abban a formában, ahogy sikerült megvalósítani, a cikk pedig erősen elvétette a hangsúlyokat, tekintve, hogy a robot egyetlen egyszer nem hajtotta össze rendeltetésszerűen az eszközt. Kissé talán merész volt ennek alapján főcímben kijelenteni, hogy a Razr egy évig sem húzza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés