Hirdetés

Alkalmazásbemutató: Cig finder

Július elején lépett életbe a Nemzeti Dohányboltok hálózata, azóta (pontosabban majd a türelmi időszak lejártával) kizárólag az említett intézményekben vásárolhatunk dohányterméket. Könnyedén bajban lehet tehát az ember, ha pöfékelne egyet, ám a jól bejáratott kisboltban már nem lehet cigit kapni. Ebben segít a Cig finder nevű alkalmazás, melyet a hasábjainkon is ismertetett Hive-ot fémjelző fejlesztőcsapat készített. Fontos megjegyezni, hogy az androidos app mellett egy weboldalt is összeraktak a srácok, mely hasonló funkcionalitással rendelkezik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás funkcionalitása viszonylag egyszerű, ám ezen a téren nincs is szükség sokkal többre. Az app beméri az aktuális pozíciót, majd távolság alapján sorba rendezi a trafikokat, melyeket egy ízléses listában tekinthetünk meg. Természetesen térképes nézeten is böngészhetjük a Nemzeti Dohányboltokat, a főképernyőn egy érintéssel áttérhetünk a Google Maps alapú megjelenítésre. A magyar nyelv mellett angolul is használhatjuk a szoftvert, pozitívum továbbá az új trafik felvitelének lehetősége is.

Negatívumból egyelőre mindössze egyet találtam, az alkalmazásban nem lehet szűrni az éppen nyitva lévő trafikokra. Ez egyébként azért is furcsa, mert a weboldalon meg van oldva, a nyitva tartási időpontokat pedig az app is számon tartja, így remélhetőleg egy hamarosan érkező frissítéssel ez a funkció is megérkezik majd.

A külcsínre szintén nincs sok panasz, az app egyszerű és letisztult felhasználói felületet kapott, a UI-t alapvetően alap androidos építőelemekből rakták össze. Nekem kicsit szúrta a szemem, hogy a tab bar (azaz a fülekhez tartozó címkék) legalul helyezkednek el, ami egy kissé iOS-szerű, Androidon ezek de facto felül foglalnak helyet. De ez legyen a legnagyobb gond, valószínűleg csak nekem tűnt fel a dolog, az app ugyanis tényleg jól össze van rakva.

Az alkalmazás jelenleg csak Android alapú készüléket használva érhető el, legalább 2.3-as rendszerverzió és 1,2 MB szabad hely szükséges a futtatásához. A fejlesztők szerint azonban hamarosan az iOS-verzió is napvilágot lát, ennek pontos időpontja azonban nem ismert.

Értékelés: Cig finder (Android 2.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Close2U

    Androidos készülékekre elérhető helyfüggő csevegőalkalmazást próbáltunk ki, mely teljes mértékben magyar fejlesztésű.

Előzmények

Hirdetés