Hirdetés

Alkalmazásbemutató: Traffi Hunter

Ma egy magyar fejlesztésű alkalmazást mutatunk be, mely bár viszonylag még fiatal, óriási népszerűségnek örvend. A Traffi Hunter legelső verziója december 22-én jelent meg, azóta pedig rengetegen használják napi szinten a programot, a felhasználói bázis több tízezerre rúg. A szolgáltatás mögött egy hét fős csapat áll, az androidos és iOS-alapú verzió mellett a szerver oldalt is nagy erőkkel fejlesztik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt a név is mutatja, az alkalmazás fő funkcionalitása a traffipaxok számon tartására irányul. A hivatalos rendőrségi adatbázis mellett a fix telepített mérési pontokat és a felhasználók által bejelentett állomásokat is megjeleníti a program, térképes és távolság szerint rendezett listás nézet egyaránt elérhető. Az adatbázis folyamatosan frissül, ám az alkalmazást internetkapcsolat nélkül is használhatjuk. Fontos kiemelni, hogy program jelezni is tud, ha három kilométerre megközelítettünk egy mérési pontot; a riasztási távolság és a jelzés módja is testre szabható a beállítások között. Itt egyébként azt is meg lehet szabni, hogy az adatbázis mely forrásokat tartalmazza, illetve a kijelző lezárását is megakadályozhatjuk.

A mérési pontok mellett további POI-k is helyet kaptak az alkalmazásban, a hat kategória (ATM, Autó/motor, Benzinkút, Étel/ital, Kávé és Üzlet) az utazás közben fontos helyeket tartalmazza; ez az adatbázis is folyamatosan bővül.

Az alkalmazás felhasználói felülete szinte kizárólag egyedi elemekből épül fel, az androidos és az almás verzió szinte megszólalásig hasonlít egymásra. Ezzel kapcsolatban egy kicsit zavaró volt, hogy a fejlesztők érezhetően utóbbi platformot tartották etalonnak, így a robotos variáns nem nagyon épít a rendszer konvencióira, azaz kevésbé illik a megszokott felületek közé. Ezt egyébként lehet, hogy csak én szúrtam ki, igazából nem zavaró a dolog, mivel a felület tényleg igényesre sikeredett. Fontos még kiemelni, hogy fektetett nézetben az úgynevezett teljes képernyős mód is elérhető, ami a térkép böngészése során jöhet különösen jól.

A csapat hozzáállása is példás, kimondottan figyelnek a felhasználói visszajelzésekre, nemrég például az értékelések és levelek hatására módosították az eredetileg 5 kilométeres riasztási távolságot, így született meg az úgynevezett városi mód. Mindkét alkalmazásboltban egyébként igen magas a pontszám, a Play Store mutatója jelenleg 4,6-on, az iTunes boltban pedig öt csillagon áll. Ha az ember sokat ül autóban, mindenképpen érdemes lehet kipróbálni; iOS alatt ez a link, Androidon ez a hivatkozás a nyerő. További információért a hivatalos oldalt érdemes felkeresni.

Értékelés: Traffi Hunter (Android 2.2+ / iOS 5.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (AndroidiOS)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: E-Robot

    Az E-Robot egy magyar fejlesztésű androidos alkalmazás, mely műveletek eseményekhez kötött végrehajtására használható.

  • Alkalmazásbemutató: Koin

    Ma egy ingyenes magyar fejlesztésű pénztárcaprogramot mutatunk be, mely androidos és iOS-alapú készülékekre egyaránt elérhető.

Hirdetés