Alkalmazásbemutató: Evil Balloons

Ma egy jópofa androidos platformjátékot mutatunk be, melyet a magyar illetőségű Dilated Fun fejlesztőcsapat készített. A jelenleg 1.1.0 verziójú alkalmazás futtatásához egy androidos gépre van szükségünk, amely a zöld robotos rendszer legalább 1.5-ös verzióját futtatja. A program pedig ingyenes, mindenki számára elérhető az Android Marketen keresztül.


Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A magyar Marketen Gonosz Lufik néven futó Evil Balloons személyében egy platformjátékot tisztelhetünk, amely leginkább a Pig Rush és az iRunner programokra hasonlít. A játékot egy magyar illetőségű fejlesztőcsapat készítette el, ám a program nem beszél magyarul, kizárólag az angol nyelv érhető el. A program OpenFeint- és Facebook-összeköttetéssel is rendelkezik, utóbbi sajnos nem működött megfelelően a tesztkészüléken (Samsung Galaxy Nexus 4.0.2). Ám ez semmit nem von le az értékéből, az Evil Balloons ugyanis egy nagyon hangulatos és szórakoztató játék. Az indításkor három karakterosztály közül választhatunk, a varacskos disznó, a sün és egy dodó (mára már kihalt madárfaj) mindössze grafikai különbséggel operál, a képességeik ugyanazok. A hozzánk leginkább illő állatka kiválasztása után két játékmód közül választhatunk. Az elsőben 18 egyre nehezedő pályát kell teljesíteni, a második pedig folyamatos akciót ígér; utóbbi esetében három nehézségi fokozat is a rendelkezésünkre áll.


A játék célja nagyon egyszerű, a szintek teljesítéséhez ki kell pukkasztanunk a pályákon lebegő lufikat, melyből megfelelő mennyiséget összeszedve mehetünk is a következő szintre. A lufikra néha egy, leginkább a Teletubby-k és a Szörnyecskék szerelemgyermekére hasonlító lény is rögzítve van, ekkor a ballonokat kipukkasztva a kis szörnyszülöttet is megmentjük, amely extra pontot ér. A nagy durrantásokat a pályákon található tereptárgyak nehezítik, melyek kártékony hatással vannak a bal felső sarokban látható életpontokra. Ezeket persze át lehet ugrani (soha nem gondoltam volna, hogy egy disznó ekkorát ugrik), ám ezzel érdemes csínján bánni, a nehezebb pályákon ugyanis szinte előre meg kell tervezni a kikerülő manővereket. Ugrani a képernyő jobb oldalát megérintve tudunk, a magasság attól függ,  hogy mennyi ideig tartjuk lenyomva az ujjunkat; extraként pedig a képernyőt még egyszer megérintve egy újabbat is ugorhatunk. Az epikus út során különféle bónuszokat is felvehetünk, amelyek szuper és kevésbé szuper képességekkel ruházzák fel hősünket. Segítségükkel például elpusztíthatjuk a tereptárgyakat, repülhetünk, gyorsulhatunk, illetve extra életre is szert tehetünk. Az öt különféle bónusz között egy speciális is található, a tereptárgyakat elpusztító tüzes gömböt ugyanis akkor aktiváljuk, amikor szeretnénk.

A játék megvalósítására nem lehet panasz, a jópofa grafikához remek hanghatások társulnak, külön ki kell emelni a khm... szellentésre hasonlító effekteket, amelyek bizonyos lufik kipukkasztásához társulnak. Örök vesszőparipánk, a zene is jóra sikeredett, ritka az a játék, melynél két perc után nem kapcsoljuk ki a háttérben hallható prüntyögést. Mindent összevetve egy remek megvalósítású, kimondottan addiktív programmal van dolgunk, melynek egyetlen problémája a sztori mód rövidsége, a 18 pályát ugyanis seccperc alatt végig lehet játszani. Egy próbát viszont mindenképpen megér, különösen az ingyenes mivolta miatt.

Értékelés: Evil Balloons (Android 1.5)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés