Alkalmazásbemutató: Rainbow Wheels

Ma egy logikai játékot nézünk meg, amely iOS és Android platformon egyaránt elérhető. Előbbi esetben egy iPhone, iPad és iPod Touch készülékek játszanak, melyeken az Apple mobil operációs rendszerének legalább 4.2-es verziója fut. Utóbbi esetben pedig az Android rendszer 1.5-ös variánsa az alsó határ, azaz elmondható, hogy az elmúlt évek droidos készülékein nem fog ki a program.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A magyar illetőségű, egyetemistákból álló TrenDeliver fejlesztőcsapat keze munkáját dicsérő alkalmazás egy egészen újszerű ötleten alapul, mely Rubik Ernő híres kockájára épít. Ám jelen esetben kocka helyett egy két dimenziós területen megy a  játék, amely egy sorokból és oszlopokból álló rácsot formál. A képzeletbeli vonalak metszéspontjaiban egy-egy vezérlőelem található, melyet megérintve 90 fokot elfordul az adott elem körül található négy darab színes kör. A cél innen már könnyen kitalálható: úgy kell sakkoznunk, hogy az oszlopokban és a sorokban csak egyforma színű körök foglaljanak helyet. A játékban három nehézségi fokozatot (könnyű, közepes és nehéz) próbálhatunk ki, a sorok és oszlopok, valamint ennek megfelelően a színárnyalatok száma pedig ennek függvényében növekszik. A könnyű mód pár perc alatt megoldható, a normál és a nehéz fokozat viszont rendesen megizzasztja az embert. A program folyamatosan méri az időt, a játék végén pedig ha szeretnénk, Facebook-ismerőseinkkel is megoszthatjuk az eredményünket.

A játék grafikája nagyon egyszerű, és bár egy logikai játéknál nem ez az elsődleges tényező, azért örültünk volna ennél egy fokkal látványosabb külsőségeknek. Az viszont örömteli, hogy androidon 1280 x 720 képpontos felbontás mellett sem esik szét a UI, az alacsony számításigény miatt pedig régebbi készülékeken is gond nélkül elfut az alkalmazás. A program Android platformon ingyenes (letöltési link itt), iOS alatt viszont 0,99 dollárt, azaz körülbelül 225 magyar forintot kell fizetnünk érte (katt ide a letöltésért).

Értékelés: Rainbow Wheels (Android 1.5+ / iOS 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 9 / 10 pont ingyenes / 0.99 dollár

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés