Alkalmazásbemutató: Foodspotting

Manapság szinte az életünk minden mozzanatát megoszthatjuk az interneten, szinte minden eseménytípusra létezik egy különálló megoldás. Helymegosztás a Foursquare-en, karrier a LinkedIN-en, hipster beütésű fotók az Instagramon, fényképek a FlickR-en, a szöveges mondandó pedig mehet a Facebookra vagy a Twitterre. Hogy még itt is van kiaknázatlan terület, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elég gyakran jelennek meg auz újabb és újabb próbálkozások. Ennek örömére itt a Foodspotting, amely, mint a neve is mutatja, a gasztromániákusok kedvenc alkalmazása is lehet. A 2010-ben útnak eresztett szolgáltatás mostanában kezd nagyobb népszerűségre szert tenni, amely nagyban köszönhető a multiplatform mobilalkalmazásoknak, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy hosszabb irományt szenteljünk neki.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy olyan alkalmazást kell tehát elképzelni, melyben képeken és szöveges módon egyaránt bemutathatjuk, hogy mit eszünk éppen. Mindez megfűszerezve egy csipetnyi hely alapú szolgáltatással, az aktuális étterem helyét ugyanis a telefonokban található pozicionálóchip segítségével lövi be a rendszer. Utóbbit egyébként szintén megadhatjuk szöveges módon is, ám itt a Foursquare-hez hasonlóan fel kell vennünk az adatbázisba a helyet, amennyiben még nem létezett. A desszert pedig a közösségi szolgáltatásokban rejlik, az alkalmazás ugyanis ilyen képességekkel is bír. A teljes értékű hasznlathoz létre kell hoznunk egy személyes profilt (Facebook-alapú csatlakozás is lehetséges), ám ismerősök helyett itt követőket szerezhetünk, hasonlóan a csiripelős szolgáltatáshoz. Ezek mellett a specialitásokat és a helyi akciókat is megtekinthetjük, ehhez a program szintén felhasználja az aktuális koordinátákat.

Az alkalmazást elindítva kapásból az étellistában landolunk, amely egy vízszintesen lapozható listában prezentálja az enni- és innivalót. Az itt megjelenő ételeket és italokat a saját preferenciánknak megfelelően szűrhetjük is, kiszórhatjuk az adott étterem fogásait, illetve ételtípusokat is letilthatunk. A kajákat megjelölhetjük kedvencként, a saját műveket pedig egyéb közösségi hálózatokon is meg lehet osztani, többek között a Facebook, a Twitter, a Foursquare, az Instagram és a FlickR érhető el a kínálatban. A főképernyőre az állapotsáv bal felső sarkában található logót megérintve ugorhatunk, itt menedzselhetjük többek között a profilunkat, az értesítéseket, a követőinket

A program felhasználói felülete nagyon profi, egy egyszerűen kezelhető, ergonomikus és nem utolsósorban ízléses felületet hoztak össze a srácok. Az ingyenes app használatához természetesen internetkapcsolat szükséges, valamint az sem árt, ha az ember rendelkezik egy androidos vagy WP7-es, illetve BlackBerry OS- vagy iOS-alapú készülékkel. A koncepció érdekes, ám kérdés, hogy a véleményünk szerint egyénként is túltelített SNS-piacon életben marad-e a Foodspotting. Mindenesetre érdemes kipróbálni, ám éhesen tartózkodjunk a használatától, néhány fénykép rendesen be tudja indítani a nyáltermelést. További információért a szolgáltatás hivatalos oldalát ajánljuk.

Értékelés: Foodspotting
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS / WP7 / Blackberry

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés