Alkalmazásbemutató: Országos kéktúra

Itt a tavasz, lassan a jó idő is megérkezik, ideje kimozdulni a számítógép mellől. A mai alkalmazásbemutatóval a túrázás szerelmeseinek szeretnénk kedvezni, az Országos Kéktúra a nevével megegyező útvonal teljesítésére vállalkozók számára nyújt segítséget. A magyar fejlesztésű szoftver ingyenesen elérhető a Play Store-on keresztül, a Pintér Zsolt által fejlesztett programhoz egy 2.2-es Androidot futtató készülékre van szükség.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút, melynek hossza több, mint 1100 km. A Kéktúra egyébként nem csupán Magyarország, de Európa első hosszútávú turistaútja is. A túraútvonalhoz egy két kötetes könyv is készült, amely az út közben előforduló látványosságokat, szálláshelyeket és pecsételőpontokat tartalmazza, nagyjából mindent, amit érdemes tudnunk róla. Ám útközben jócskán csökkenti a kényelmi faktort, ha a táskánkban két könyv is pihen, arról nem is beszélve, hogy az említett kiadványt szinte lehetetlen manapság beszerezni. A telefon viszont úgyis a zsebünkben van, így kézenfekvő a túrához elengedhetetlen adatokat is a mobilon tárolni. Ahogy pedig a híres mondás is tartja: there's an app for that, a Play Store kínálatában erre a problémára is találunk megoldást. A program tartalmazza a látnivalókat, a szálláshelyeket és a pecséthelyeket, extraként mindegyikről jelzi, hogy milyen távol vagyunk az adott pozíciótól. Utóbbihoz értelemszerűen a telefonokban található GPS-modul adatait használja fel. A program első indításakor az adatbázis még üres, a Frissítés gombra kattintva azonban pár perc alatt lejönnek a szükséges adatok. Ezt néha nem árt egyébként megtenni, mivel előfordulhat, hogy időközben változik a a pecsételőhelyek pozíciója.

A funkcionalitás korrekt, az alkalmazás szinte minden elérhető információt tartalmaz, egyedül egy térképes nézet hiányzik. Az alkalmazás megvalósítása viszont lehetne jobb. Kezdve a főoldallal, ahol bár hat menüpontot érhetünk el, nyolc ikont látunk; az üres négyzetekre kattintva egy szintén üres felületre ugrik a program. A saját felületi elemek használata dicséretes, ám ezek is lehetnének egy fokkal esztétikusabbak. Mindenesetre a program arra bőven használható, amire készült: információt nyújtani a kéktúrán résztvevőknek.

Értékelés: Real Puzzle
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont Android

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: WebKRESZ

    A mai androidos alkalmazás a KRESZ szabályainak elsajátításában nyújt segítséget, a beépített tesztfunkciókkal a tudásunkat is próbára tehetjük.

  • Alkalmazásbemutató: Deluge

    A mai irományban egy magyar fejlesztésű androidos ügyességi játékot mutatunk be.

Előzmények

Hirdetés