Hirdetés

Alkalmazásbemutató: Temple Run 2

A Temple Run című játékot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, az alkalmazás óriási sikerrel startolt el első rész androidos és iOS-alapú verzióját összesen több, mint 170 millióan töltötték le. A programot az Imangi Studios fémjelzi, a csapat tavaly nyáron a Disney megrendelésére elkészítette a Temple Run: Brave-et, melynek főszereplői a hasonló nevű rajzfilmből kerülnek ki. Nem kellett sokat várni a folytatásra, a második rész iOS platformon január 16-án lett elérhető, a sorozat sikerét mutatja, hogy az alkalmazás négy nap alatt elérte a 20 milliós letöltési számot, alig egy hét múlva Android alatt is elérhetővé vált a program.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A jól bevált recepten nem változtattak, a játékmenet nagyjából a régiben maradt. Hősünk ellopott egy ereklyét a templomból, aminek nem örül az ezt őrző démonmajom (vagy majomdémon), így árkon-bokron át üldözi kalandorunkat. A menekülést különféle tereptárgyak nehezítik, az éles kanyarok mellett fák alatt csúszhatunk át, patakok felett ugrándozhatunk. Az irányítás swipe-alapú, egy vízszintes ujjmozdulattal kanyarodhatunk, a függőleges irány a becsúszás és ugrás előhívására való. A nagy rohanásban érméket és drágaköveket gyűjthetünk, előbbiből különféle fejlesztéseket eszközölhetünk, illetve új karaktereket (összesen négyből válogathatunk) vásárolhatunk. Utóbbi ritkább, segítségével újraéledhetünk egy benézett forduló vagy lefejelt fa után; ez újdonság az előző verzióhoz képest.

A pályák hangulatát tekintve is történt előrelépés, az előző rész dzsungeles-mocsaras terepeit egy erdő és egy várrom váltotta. További újdonság a barlang szakasz, melyben hősünk egy csillébe veti magát, nekünk pedig leszakadt sínpályákon kell lavíroznunk a túlélésért.

A játékmenettel szemben a grafika óriási változásokon esett át. Míg a Temple Runt sokat kritizáltuk az elavult vizuális megvalósítás miatt, a sorozat második része felnőtt a feladathoz. Az előd életlen, alacsony felbontású textúrákkal, statikus vízzel és egyszerű modellekkel operált, ám ennek szerencsére nyoma sincs az új epizódban. Kidolgozott modellek, remek fény-árnyék hatások jellemzik a játékot, a grafika minősége három lépcsőben állítható. Erre szükség is van, maximális részletesség mellett a Huawei Ascend P1 például nem bírta folyamatosan futtatni az alkalmazást, a HTC One X nagy ritkán megakadt egy-egy pillanatra, a Meizu MX2 viszont könnyedén megbirkózott a feladattal. Míg az első rész esetén komoly gondok akadtak a stabilitással, a Temple Run 2 esetében nincs ilyen probléma, fagyással és váratlan leállással nem találkoztunk.

A legfontosabb tényező a hangulat, ebből a szempontból ismét remekül vizsgázott a csapat, a Temple Run második része legalább annyira addiktív, mint az előd. A letöltése továbbra is ingyenes, Android készülék esetén ez a link a nyerő, iOS platform alatt itt lehet beszerezni a játékot.

Értékelés: Temple Run 2 (Android 2.1+ / iOS 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android / iOS)

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Routing

    Mai alkalmazásbemutatónk egy újabb magyar fejlesztést mutat be, mely a sokat utazóknak és főként autózóknak lehet hasznos applikáció.

  • Alkalmazásbemutató: Pitfall!

    Az Activision által fejlesztett Temple Run klón a szintén Pitfall! névre keresztelt Atari-játék 30 éves évfordulójára készült.

  • Megjelent a Temple Run: Oz

    A mai napon megjelent a Temple Run sorozat legújabb tagja, ahol főhősünkkel Óz világában futhatjuk le a kilométereket.

  • Alkalmazásbemutató: Modern Combat 4

    Napjaink egyik legszebb játékát próbáltuk ki, mely előremutató grafikával és Havok fizikai motorral ugrik a dobogó tetejére.

Előzmények

Hirdetés