Apple is beszáll a HERE Mapsért folytatott küzdelembe

A Bloomberg jelentése szerint Apple is a potenciális vásárlók közé tartozik a Nokia Here Maps megszerzéséért folytatott küzdelemben. Az almás vállalat már állítólag közölte is igényeit a finnekkel, ami valószínűleg egy meghatározott pénzösszeget is magában foglal.

Vannak persze még bőven nagykutyák, akik megkaparintanák a meglehetősen sokra becsült szoftvert, ezek közé tartozik az Alibaba, az Amazon, a Facebook, a Baidu, valamint jó néhány német autógyártó, nem beszélve az egyelőre meg nem nevezett privát cégekről. A vásárlási árról egyelőre nincs túl pontos információ, ám a hírmorzsák szerint valahol 3 milliárd dollár környékén kelhet el majd a program. Az Apple-nek nagyon fontos lenne a HERE, hiszen hiába fejlesztik folyamatosan az Apple Mapset, egyelőre nem tudják felvenni a versenyt a Google Maps sikerességével. A Nokia csoport mindenesetre addig sem tétlenkedik, hiszen folyamatban van az Alcatel-Lucent 15,6 milliárd eurós felvásárlása.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • HERE térkép minden Androidra

    A Nokia elérhetővé tette honlapján a HERE térkép és navigációs szoftver androidos béta változatát, amely a Samsung Galaxy készülékek után most a legnépszerűbb platform bármelyik készülékére telepíthető.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés