Hirdetés

Egy óra, két rendszer

A OnePlus Watch 2 kétféle felhasználási módot kínál, két különböző operációs rendszerre és lapkakészletre építve.

Három év után folytatja a OnePlus a Watch szériát, és akár el is hozhatták volna a Watch 2-t az  MWC-re, de nem tették, úgyhogy csak a termékfotók alapján konstatálhatjuk a dizájnmódosításokat, amiket az előző generációhoz képest eszközöltek. A tokozás továbbra is rozsdamentes acél, de jóval karakteresebb, mint az első Watch, méreteit tekintve pedig maradtak a maszkulinabb dimenziók 47 x 46,6 x 12,1 milliméterrel. A 466 x 466 pixel felbontású, 60 Hz-es, zafírüveggel védett AMOLED panel 1,43 hüvelykesre nőtt, a fényerő pedig 1000 nitre.


[+]

Az önmagában 49, a szíjjal (fluoroelasztomer, rozsdamentes acél csat) együtt 80 grammos eszköz 5 ATM nyomástűrést ígér és MIL-STD 810G minősítéssel rendelkezik, a rendszerben való navigációt pedig egy korona és egy fizikai gomb segíti. A szerkezetbe 500 mAh-s telep került, ez különböző üzemmódok esetén különböző üzemidőket produkál.


[+]

A Smart Mode-ot biztosító WearOS 4 alatt Snapdragon W5 szett dolgozik, az energiahatékony RTOS rendszer pedig egy BES2700-as lapkán fut. Okos üzemmódban 100 órát bír az óra átlagos felhasználás mellett, intenzív igénybevétel esetén pedig 48 óránként kell az egyedi csatlakozóval szerelt, 7,5 wattos VOOC töltőre tenni, ami egy óra alatt pakolja tele a telepet, 10 perc alatt pedig egy teljes napnyi kitartást pumpál a rendszerbe.

Power Saver módban továbbra is dolgoznak az élettani adatokat figyelő szenzorok (pulzus, véroxigén) és aktívak az ehhez kapcsolódó szolgáltatások (például alváskövetés és stressz-szint figyelés), szintén fut a tevékenységkövetés, illetve a hívások kezelésére és lebonyolítására is van lehetőség, összesen akár két hétig egyhuzamban.

A kültéri tevékenységkövetést integrált GPS modem segíti (L1+L5; Beidou, a Galileo, GLONASS, QZSS), szenzorosan pedig rendelkezésre áll iránytű, gyorsulásmérő, barométer és giroszkóp, illetve fényérzékelő a panel fényerejének automatikus állításához. Okos üzemmódban az eszköz 2 GB rendszermemóriával dolgozik és 32 GB-nyi belső tárhelyet kínál az offline térképek, zenék és alkalmazások tárolására, illetve az NFC sem maradt ki.

[+]

A több, mint 100 sportmód ellenére a rendszer meglehetősen sok mozgásformához kínál részletes adatgyűjtést. Futásnál minden létező paramétert rögzít, ütős sportok esetén pedig regisztrálja a lendítések számát, sebességét, a leghosszabb labdameneteket, jegyzi a tenyeres és fonák ütések számát, illetve a szervákat.


[+]

Az előrendelői promócióról itt írtunk korábban, már csak a fekete és ezüst színben elérhető eszköz ára hiányzott, ami euróban 330 lett. Ez aktuális árfolyamon 129 ezer forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés