Galaxy blog: Hardverfrissítést kapott az A8

Miközben a Samsung részéről az S6 és a Note-sorozattól volt hangos az idei esztendő, csendben egy másik csúcsmobilt is bemutattak: a Galaxy A8-nak a Snapdragon 615-ös kiszerelése mellett létezik ugyanis egy Exynos 5430-as variánsa, amely igen jól szerepel a teljesítményteszteken, a készülék ráadásul prémium burkolatot kapott, ujjlenyomat-olvasót, 5,7 hüvelykes AMOLED kijelzőt és friss ISOCELL kamerát. Japánban most ennél is erősebb hardverrel debütált az A8, amelyet arrafelé az Exynos 5433 hajt meg, ez pedig a Galaxy Note 4-ben tett igen jó szolgálatot, alig egy éve.

Samsung Galaxy A8
A Samsung Galaxy A8 igen jó készülék lett [+]

Processzorosan nem is akkora a különbség az 5430-hoz képest, a Mali-T760MP6-os IGP viszont lényegesen fürgébb, ami Full HD felbontáson remek rendszer- és játéksebességet ígér. Mivel a nálunk járt, Exynos 5430-as A8 rendkívül sokáig bírta egy töltéssel, ez a kiszerelés is jól teljesíthet üzemidőben, így még inkább ráillik a csúcskategóriás jelző, még ha az A-sorozat alapvetően a zászlóshajók alá is lett belőve. Arról nem közölt információt a gyártó, hogy az 5433-as Galaxy A8 máshol is fel fog-e bukkanni, azt viszont bizonyos, hogy a 2016-és A3 és A5 értékesítése Európában januárban megkezdődik, míg a friss A7-re kicsit többet kell várni. Japánban egyébként a Gear S2 és a Gear S2 Classic is bemutatkozott.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A8 - jó géneket örökölt

    A csúcsmodell S6-hoz hasonlító formatervet, szupervékony fémes házat, ujjlenyomat-olvasót és hatalmas Super AMOLED kijelzőt kínál az A8, ám az eleganciát és a méretet meg kell fizetni.

  • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

  • Samsung Galaxy A7 - drága mulatság

    A fémházas A-sorozat legnagyobb és legvékonyabb tagja kapta a magas árcédulához tartozó legerősebb hardvert, ettől még bizony a csúcskategóriával versenyez.