Ilyen lesz a Huawei Mate 8?

Nem kell már sokáig várni a Huawei ősz végi bejelentésére: jövő csütörtökön bemutatkozik egy 8-as típusjelzésű csúcskészülék, amely szinte bizonyosan a Mate 8 nevet kapja, és a piac egyik leggyorsabb rendszerchipje hajtja majd meg: a nemrég leleplezett, 16 nanométeres technológiával készülő Kirin 950. Ennyit már a Huawei is megszellőztetett hivatalos előzeteseiben, a többi érdekességet azonban a premierre tartogatja.

A Mate 8 esetleges prototípusa igencsak hasonlít az OnLeaks által megmutatott készülékre
A Mate 8 esetleges prototípusa igencsak hasonlít az OnLeaks által megmutatott készülékre

Ugyanakkor bukkant már fel állítólagos kémfotó az Ascend Mate7 folytatásáról, és ezúttal is hasonló módon érkeztek a friss látnivalók, viszont most két, eltérő forrás utal hasonló formatervre, ezért érdemes lehet komolyan venni a dolgot. Előbb a Weibón bukkant fel a fenti prototípus a Nexus 6P-hez hasonló, kör alakú ujjlenyomat-olvasóval. A Mobile Phone felirat alul a gyártó által preferált betűtípussal lett odanyomtatva, a China Mobile pedig az egyik szolgáltatói partner részvételére utalhat, azok ugyanis már a korai változatokat szeretik kipróbálni saját hálózataikon.

A gyakran megbízható @OnLeaks Twitter-csatorna pedig egy CAD-fájlhoz jutott hozzá, és a fenti 3D-s animációt tette közzé már Huawei márkafelirattal, de egyébként a fentivel megegyező részletekkel. Ez a videó a készülék alját is megmutatja, amely kísértetiesen hasonlít a Mate S hasonló részletére, azaz a Nexus 6P-vel szemben ez a készülék minden bizonnyal nem kap sztereó előlapi hangszórókat.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

  • IFA 2015: Teljesítménytesztekre vittük a Huawei Mate S-t

    Kipróbáltuk, hogy a szokásos benchmark tesztjeinken hogyan szerepel a Huawei új üdvöskéje, az ujjlenyomat-olvasóval felszerelt Mate S.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

  • Fotókon az Huawei Mate8?

    Az Ascend Mate7 folyatása lehet azokon a kémfotókon, amelyeket nemrég publikáltak.

Hirdetés