Jövőre új BlackBerry készülék érkezik

A licencet egy texasi stratup vette meg, a fizikai billentyűzettel és 5G kompatibilitással rendelkező eszköz gyártást pedig a Foxconn egyik léányvállalata intézi.

A TCL év elején jelentette be, hogy nem újítja meg az augusztus 31-én lejáró licencszerződést a BlackBerryvel, így ezen a néven nem készül több készüléket piacra dobni. Mondjuk nem is voltak túl sikeresek. A BlackBerry szolgáltatásai, biztonsági megoldásai és rendszere továbbra is vonzóak, de az érintőképernyős DTEK (DTEK 50 és 60) és a fizikai billentyűzetes Key széria (KEYone, Key2, Key2 LE) sem idézte a patinás ex gyártó hajdani nívóját. Egy ideig, vagyis pont mostanáig úgy tűnt, nem is lesz több BlackBerry készülék, az OnwardMobility viszont még egyszer nekifut a dolognak.

BlackBerry KEYone
BlackBerry KEYone [+]

A texasi startup augusztus 19-én jelentette be, hogy megegyezett a BlackBerryvel és a FIH Mobile Limiteddel egy 5G képes, klasszikus fizikai billentyűzettel szerelt BlackBerry készülék kiadásáról. A megállapodás értelmében a BlackBerry biztosítja az OnwardMobility számára a BlackBerry 5G mobilkészülék fejlesztésének, tervezésének és forgalomba hozatalának jogát, a gyártást pedig a Foxconn egyik leányvállalata, a FIH Mobile Limited intézi. A hagyományos kialakítású eszközt 2021-re ígérik, főleg a vállalati és kormányzati szféra igényeinek kiszolgálásával.


[+]

Az OnwardMobility vezérigazgatója, Peter Franklin és John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója is a hatékonyságra, produktivitásra és főleg a biztonságra helyezik a hangsúlyt az aktuális sztenderdeknek és elvárásoknak (teljesítmény, kameraképességek etc.) való megfelelés mellett, a FIH-nek meg valószínűleg nem okoz majd gondot legyártani az Onward által megálmodott készüléket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés