Újabb pakk szabadalmat értékesített a BlackBerry

A nagy értékű ügyletet még a kanadai szövetségi kormánynak is jóvá kell hagyni, de a Huawei-jel való tranzakció során sem volt fennakadás.

A BlackBerry egy ideje kizárólag a fejlesztésre, illetve a szabadalmak licencelésére fókuszál, BlackBerry készüléket maximum az OnwardMobilitytól fogunk látni, már ha még dolgoznak a projekten. A texasi startup 2021-re ígérte a klasszikus, fizikai billentyűzettel szerelt, 5G-képes modellt, de szemmel láthatóan ebből egyelőre nem lett semmi. A BlackBerry viszont továbbra is dolgozik a szolgáltatásokon és szoftveres megoldásokon, meg néha elad ezt-azt.

Tavaly a Huawei vásárolt egy kisebb, 90 amerikai szabadalmat tartalmazó csomagot a kanadai cégtől, ami a BlackBerry szerint egy nagyon kis volumenű tranzakció. A mostani ügylet kicsit nagyobb lélegzetvételű, 600 millió dolláros tranzakcióról van szó egy delawere-i cég és a BlackBerry között. Az amerikai székhelyű Catapult IP Innovationst kizárólag a szabadalmak birtoklására hozták létre, az összeget pedig két részletben fizetik, 450 millió dollárt közvetlenül, a fennmaradó 150 milliót pedig váltóformájában.

A BlackBerry szolgáltatásokat használó ügyfeleket és felhasználókat semmilyen formában nem érinti az eladás ténye, néhány BlackBerry alkalmazott viszont csatlakozik a Catapulthoz. A kanadai szövetségi kormány az  Investment Canada törvény alapján még áttekinti a részleteket, hogy megbizonyosodjon egyrészt arról, hogy a kanadai gazdaság számára ez egy előnyös üzlet, másrészt nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot a számukra, a torontói székhelyű Third Eye Capital által pedig marad rálátása a szabadalmak felhasználására, mivel jelentős részben ez a cég segített finanszírozni az ügyletet a Catapultnak.

Azóta történt

  • Nem lesz új BlackBerry

    A CrackBerry elég hivatalosnak tűnő információi alapján az OnwardMobility elvesztette a BlackBerry név használatának jogait.

Előzmények

Hirdetés