Megérkezett a forgatómotoros Oppo N3

Az önfotózás kétségtelenül az egyik legfontosabb trend a fiatalok körében, és több gyártó is vagy beépít egy komolyabb, persze drágább szenzort az előlapba, vagy valamiféle hangjelzéssel rásegítve a jobb minőségű hátlapi kamerát használja szelfik készítésére. Az Oppo a vagy-vagy problémáját tavaly huszárvágással megoldotta: az N1-gyel ugyanis visszatért a tíz éve még népszerű forgatható kamerarendszer, így az önfotók is készülék jobbik (egyetlen) kamerájával készülhettek anélkül, hogy a kijelzőn való képkomponálásról le kellett volna mondani. Ma megérkezett a következő generáció, immáron forgatómotorral a kényelmesebb váltásért.

Az Oppo N3 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panelt kapott, a rendszer meghajtásáért pedig a jól bejáratott négymagos Snapdragon 801 felel az Adreno 330 és 2 gigabájt RAM kíséretében. A belső tároló 32 gigabájtos. Az N3 tehát kisebb megjelenítőt kapott túlméretes, 5,9 hüvelykes elődjénél, persze a 161,2 x 77 x 9,9 milliméteres, fémkeretes ház továbbra is a phablet kategóriába helyezi a készüléket, akárcsak a 192 grammos tömeg. A készülék energiaellátásáért 3000 mAh-s telep felel, amely megkapta a Find 7 VOOC töltési technológiáját, amivel fél óra alatt az akkumulátort 75%-os kapacitásra lehet tölteni. Az N3 továbbá ujjlenyomat-olvasót is kapott, amely a hátlapon lett elhelyezve.

A hardveres specifikációk persze sokszor másodlagosak a kamerára kihegyezett okostelefonok esetében, úgyhogy térjünk is rá a fotós képességekre! Az Oppo N3 az átlagosnál nagyobb, 1/2,3 hüvelykes kameraszenzort kapott, amely legfeljebb 16 megapixeles, avagy 4608 x 3456 pixeles képek rögzítésére alkalmas. A lencse f/2.2 rekeszértékű. A manapság egyre több kamerarendszerbe beépített optikai képstabilizáció sajnos kimaradt.

Az N3 különlegessége persze nem a várhatóan remekül teljesítő kamera (a kisebb szenzoros Oppo Find 7a is kiválóan szerepelt tesztünkben), hanem a 206 fokos szögben elforgatható, két ledes villanóval megtámogatott modul, ami ráadásul a Motorized Camera névvel illetett forgatómotorral helyettünk is képes mozgatni. A készülékhez az N1-hez hasonlóan jár egy Bluetooth távirányító is (O-Click), amellyel az exponáláson túl a forgatómotor is irányítható.

A fenti különlegességek mit sem érnének megfelelő szoftveres támogatás nélkül, és szerencsére az Oppo itt is erős szokott lenni. Az első különlegesség mindjárt a motoros kamerához köthető: az Auto Panorama módoz egyszerűen csak egy helyben kell tartani a készüléket, a forgatómotor pedig végigpásztázza az előttünk elterülő látványt. Lehet fotózni tömörítetlen RAW formátumban, a HD fotó több képet gyúr össze egy 64 megapixeles fotóvá, a Super Macro a közelképeket javítja fel, a Professional módban kézi beállítások sora érhető el, a Beauty arcszépítő opciókkal lett felruházva, hosszú záridejű fotókhoz pedig ott van a Slow Shutter opció. Az Oppo N3 a nemzetközi piacon 649 dolláros áron lesz elérhető, és vélhetőleg meg fog jelenni a nem hivatalos európai forgalmazó, az Oppo Style kínálatában is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés