Megérkezett a Nexus 5

A legújabb Android verzió mellett ma egy új referenciakészülékről is lerántotta a leplet a Google, az LG gyártmányú Nexus 5-ről szinte minden információ kiszivárgott jóval a megjelenés előtt. A téma iránt fogékonyak számára bizonyára nem jelent újdonságot, hogy a kijelző 4,95 hüvelykes képátlóval, IPS technológiával és Full HD felbontással rendelkezik. A méreteket tekintve viszont alig lett nagyobb az elődnél, ami a kijelző melletti káva vékonyságának köszönhető: a 137,84 × 69,17 × 8,59 milliméteres dimenziók mellé 130 grammos tömeg társul.

A készülék borítása az előddel ellentétben műanyagból van, az anyaghasználat leginkább az új Nexus 7 selymes tapintású plasztikjára hajaz. A hátlapi kamera 8 megapixeles, optikai képstabilizációval és vakuval van támogatva, az előlapi fényképező 1,3 megapixeles. A megbonthatatlan fedlap alatt egy 2300 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor lapul, a telefon Qi-szabványon alapuló vezeték nélküli töltésre alkalmas.

A hátlap alatt a várakozásoknak megfelelően egy Snapdragon 800 lapkakészlet duruzsol, mely egy négymagos, ARMv7 utasításkészletű, magonként legfeljebb 2,3 GHz órajelen pörgő Krait 400 processzort és egy Adreno 330 grafikus egységet tartalmaz. A RAM mérete 2 GB, a háttértár kiviteltől függően 16 vagy 32 GB kapacitású, a Nexus széria előző tagjaihoz hasonlóan memóriakártyával nem bővíthető. Adatkommunikációs szempontból újdonságot jelent az LTE megjelenése, mely mellé természetetesen WiFi, Bluetooth, a-GPS és NFC is dukál. Szoftveres szempontból az Android legújabb, 4.4-es verzióját kapjuk.

A készülék a mai naptól vásárolható meg Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Koreában és Japánban, Európa többi részén valószínűleg november közepe felé kerül majd piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés