MWC 2019: iPhone 6-oknak is új életet ad a Remade

Arra valószínűleg kevesen számítottak, hogy a tűzforró újdonságokon kívül régi ismerős eszközökkel is lehet majd találkozni a kiállításon, de idén már el sem lehetett menni a francia illetőségű Remade standja mellett, akkora kiállítóteret béreltek maguknak az egyik fő helyen. A 700 munkavállalót foglalkoztató cég kizárólag Apple eszközöket, leginkább iPhone-okat gyárt le újra, a jelenlegi palettán iPhone 5S-től X-ig szerepel mindenféle típus, illetve néhány iPad és kiegészítő.


[+]

Az újragyártás során aprólékosan átnézik a használt mobil belsejét, akkumulátort természetesen minden esetben cserélnek, de ha csak a legminimálisabb szükségét is látják, gombok és csatlakozók helyére is érkeznek új példányok. Hogy egy készüléket milyen szinten újítottak fel, arról a cég saját A-B minősítést használ, így a felhasználó is pontosan tudja, mit fog kapni a pénzéért. Amiben látható egyediséget tudnak nyújtani, az a külső, az Apple által soha nem gyártott színvariációjú hátlapokkal lehet megvenni a felújított termékeket, viszont az előlapi panel nagyon gyakran gyári marad, ami a kijelző minősége szempontjából talán nem is baj.


[+]

A kérdés csak az, hogy egy így újraépített, akár egyedi gravírozású készülék megéri-e azokat az összegeket, amiket kérnek kértük, ugyanis érezhetően többe kerülnek, mint egy remek állapotú példány a használtpiacról. Egy színes iPhone 6 minimum 230 euróba kerül, de egy iPhone 8-ért A+ minősítéssel gond nélkül elkérnek 600 eurót, ugyanez iPhone X-ből 930 eurót kóstál.

A gyártási precizitás sajnos nem tűnik az Apple-éhez hasonlónak
A gyártási precizitás sajnos nem tűnik az Apple-éhez hasonlónak [+]

A kérdések listája pedig ezzel nem ért véget, hiszen a nagy mennyiségben kiállított, gyenge minőségű (kattogó és lötyögő gombok, elálló SIM-fiók, stb.) dummy példányokon kívül nem hozott kézzel foghatót a cég, tehát hiába állítottak ki többszáz négyzetméteren, a látogatók még egy érdemi első benyomást sem tudtak kapni arról, mit kapnak, ha egy ilyen eszközt választanak.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés