Nem szeret napozni a Pixel 7a

A fényerő mellett a képfrissítést is leszabályozza a rendszer.

Kifejezetten jó ajánlat 200 ezer forintért a Pixel 7a – már ha a hivatalos értékesítés hiányát és az emiatt itthon kimaradó 5G kapcsolatot, illetve a Tensor G2 chip gyors melegedését félreteszem. Valószínűleg nem csak a chipet gyártja a Samsung a Google számára, hanem a kijelzőt is, és azon kevesek közé tartozik publikációnk, amelyik közevetlen napfényben és meleg időben is ránéz a készülék, illetve a kijelző működésére. Idéznénk magunktól:


[+]

„A szoros samsungos kapcsolatra utal, hogy már 26-27 fokban is leszabályozza a rendszer a maximális fényerőt közvetlen napfényben, 32-33-ban pedig alig látszik a tartalmaiból valami. Bár a hardver óvása érthető, hőhullámban nincs mit tenni: így is, úgy is odacsapunk a telefonok élettartamának, és nem tudok más gyártót mondani, amelyek ilyen agresszíven vágnák meg a fényerőt (a Galaxy S22 egyébként jobban, mint az S23).”


[+]

Nos, a Redditen kiszúrták, amit teli napfényben mi nem: az amúgy is középszintet képviselő, 90 Hz-es képfrissítés levált 60-ra, amikor a fényérzékelőt a nap telibe kapja, majd visszavált 90 Hz-re árnyékos területre tévedve. Szerintünk ez kisebb kellemetlenség, mint amikor a labori környezetben szuper fényerő meleg időben drasztikusan visszaesik, és alig lát a szerencsétlen júzer valamit a tartalmakból, mindazonáltal a Pixel Fold könnyen sérülő képernyőjével a Google már megint, sokadik alakommal fut hardvert érintő problémákba.

Előzmények

Hirdetés