Szeptember 12-én érkezik az iOS 16 és a watchOS 9

Jövő hétfő estétől válik elérhetővé az Apple új telefonos és okosórás rendszere, az iPadOS-re októberig várni kell.

Az új telefonok piacra kerülése előtt pár nappal már elérhető lesz az iOS 16 mindenki számára. A fejlesztői és publikus béta verziókat korábban telepített felhasználók pedig már tegnap este óta letölthetik azt a szoftververziót, ami hétfőn véglegesként a publikum elé kerül majd. Az iOS 16 mellett az Apple tegnap még kiadta az iOS 15.7-es RC béta verzióját is tesztelőknek, vélhetően ez lesz az utolsó szoftverek egyike azokra a telefonokra (6S, 2016-os SE, 7) melyek kiestek az iOS 16-os támogatása alól.

Így is kinézhet a lezárt kijelző az iOS 16 alatt.
Így is kinézhet a lezárt kijelző az iOS 16 alatt. (forrás: Apple) [+]

Az iOS 16 mellett érkezik a watchOS 9 is az Apple Watch Series 4-re és az ennél újabb órákra. Ahhoz, hogy az órát frissíteni lehessen a legújabb szoftverre, minimum iPhone 8-as okostelefonhoz kell csatlakoznia, amin már az iOS 16-os rendszer fut. Arról, hogy mik a legfontosabb újdonságok az iOS 16-ban és a watchOS 9-ben a nyári WWDC folyamán itt írtunk.

Új sportmódok és új számlapok is érkeznek a watchOS 9-cel.
Új sportmódok és új számlapok is érkeznek a watchOS 9-cel. (forrás: Apple) [+]

Az iOS 16 telepítéséhez iPhone 8 a minimum hardverkövetelmény, a watchOS 9 pedig Series 4-es órát kér. Az Apple egyébként leállította a Series 3 értékesítését és gyártását is, helyét az új SE vette át a kiegészítők palettáján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés