Hirdetés

Új Kirin lapka a láthatáron, a P70-nel debütálhat

A Kirin 9010-et anno 3 nm-es chipként emlegették, ám kicsi az esély erre a csíkszélességre.

Sokakat meglepett a Huawei azzal, hogy a Mate 60 széria 5G modemmel és 7 nm-es Kirin 9000s chippel startolt el Kínában. Eddig legalábbis hatékonyak voltak az amerikai szankciók, így nem juthatott a Huawei fejlett lapkákhoz és 5G-s hardverhez számos komponens nyugati eredete miatt. Az SMIC gyártósoraival azonban fordult a kocka, és bár a 9000s nem versenyképes egy Snapdragon 8 Gen 2 / Gen 3 ellenében puszta teljesítményben, fontos lépés volt Kínának az amerikai technológiáktól való függetlenedés irányában.


Kirin chippel készül a P60 folytatása [+]

A Huawei P70 máris továbbfejlesztett hardverrel érkezhet, igaz: valószínűleg nem azzal a Kirin 9010-zel, amit anno 3 nm-en várt a szakma 2022-re vagy 2023-ra. Egykor ugyanis a gyártó az Apple mellett a leghamarabb juthatott hozzá a TSMC friss gyártósoraihoz, ezeket azonban már évek óta nem használhatja. Az új Kirin 9010 ettől függetlenül előreléphet teljesítményben és minden bizonnyal visszahozza az 5G-t a P-szériába, amely ezzel ráduplázhat a P60 eladásaira.


Még jobb kameraszettet kaphat a P60 Pro utódja [+]

Egy P70 Art munkacímen futó variáns különlegessége az 1"-es szenzor lehet – no, nem a normál kamera esetében, ilyennel már találkoztunk többször: az ultraszéles kaphatja meg, az éjjeli fotózást és videózást is csúcsszintre emelve. Ehhez fejlett 1G6P típusú lencse tartozhat, azaz a hatból az egyik lencsetag üvegből lehet a még jobb rajzolat érdekében. A Huawei emellett saját kameraszenzoron dolgozik, bár egyelőre nem világos, hogy a fent vázolt lapka házi fejlesztésű lesz-e. A P70 család Kínai premierje márciusban várható, és a Mate 60 Ázsiában maradása után nem vennénk rá mérget, hogy a kamerás széria Európába látogat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés