Ujjlenyomat-olvasóval érkezhet a Meizu MX4 Pro

Szeptember 3-án mutatkozott be a feltörekvő kínai Meizu negyedik generációs csúcskészüléke, az MX4, és az igen erős nyolcmagos MediaTek rendszerchipnek (MT6595), a rendkívül vékony oldalkereteknek, a fém oldalborításnak és a 300 dollár alatti kezdőárnak hála jól fogy a készülék Ázsiában. Azonban már a nyáron hallani lehetett olyan pletykákat, hogy az 5,36 hüvelykes, Full HD-s MX4-nek érkezik a még ütősebb Pro változata, amely a friss hírek szerint október 28-án mutatkozhat be a Kínai Népköztársaságban, méghozzá a Meizu saját ujjlenyomat-olvasó megoldásával.


(forrás: AndroidHeadlines)

A fenti kép még a nyár folyamán szivárgott ki, és sokan hamisítványnak vélték a téglalap alakú középső gomb láttán, azonban a friss hírek tükrében mégiscsak hiteles lehet a kémfotó, és a gomb a beépített ujjlenyomat-olvasó miatt kapott ilyen formát. Nem lesz gyenge az MX4 Pro a hírek szerint: a kijelző felbontása 1536 x 2560 pixelesre nőhet (már az MX4-nek is fura, 1152 x 1920 pixeles megjelenítője volt), a rendszerchip a Samsung 20 nanométeres megoldására, a 64 bites Exynos 5 Octa 5433-ra változhat, amelyhez a Mali-T760-as IGP-t mellékelik. Rendszermemóriából 3 vagy 4 gigabájt járhat. Az előlapi kamera 13, a hátlapi pedig 20 megapixeles lehet. 400 dollár alatti várható kezdőárával az MX4 Pro Ázsia egyik kiemelkedő  ajánlata lehet az ünnepi szezonban, azt viszont nehéz megmondani, hogy Európába és a Mobilaréna tesztlaborjába valaha eljut-e az ütős androidos csúcskészülék, mindenesetre mi is szívesen kipróbálnánk.

Azóta történt

  • Meizu MX4 – Ubuntu platformmal is?

    Android-alapú Flyme helyett Ubuntu operációs rendszerrel is lencsevégre kapták a Meizu idei csúcsmodelljét.

  • Fotón a Meizu MX4 Pro?

    Kína legnagyobb közösségi oldalán bukkant fel a szeptemberben bemutatott Meizu MX4 felturbózott változata.

  • Ismét felbukkant a Meizu MX4 Pro

    Két jobb minőségű kép is kiszivárgott a bejelentés előtt álló, felturbózott Meizu MX4-ről, amely a Pro névvel különböztetné meg önmagát az alapkészüléktől.

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

Előzmények

  • 4 GB memóriával érkezhet a Meizu MX4 Pro

    A minap leplezték le a csúcshardverrel felszerelt Meizu MX4-et, hamarosan érkezhet azonban a még ütősebb Pro változat, 13 megapixeles előlapi kamerával.

  • Bemutatkozott a Meizu MX4

    Újgenerációs hardverével, nagyfelbontású kamerájával, vékony oldalkereteivel és és kellemes árával igazán nagyot szólhat a Meizu új zászlóshajója.

  • Meizu MX4 – kétféle kiadásban

    Közel ötvenháromezer pontos eredménnyel tűnt fel az AnTuTu sebességmérő szoftver katalógusában a Meizu MX4 gyengébbik kiadása.

  • Meizu MX4 – QHD+ kijelzővel?

    Közel négymillió képpontból építkező kijelzőről árulkodik a Meizu idei csúcsmodelljének megszellőztetett képernyőfotója.

Hirdetés