Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinesol

    veterán

    válasz Yutani #40 üzenetére

    Az RT azert igencsak fontos feature, az utóbbi evtized legnagyobb dobasa, nagyon nem mindegy, hogy melyik vga mennyire erös benne. Plusz azert az AI framegeneration is elég nagy dobás, 4k+RT mellett is magas fps AAA cimekkel is, szvsz nagyon nagy a pirosak lemaradasa. A fogyasztas viszont tenyleg véleményes mennyire jelent szamottevö pluszt, esetleg hutes szempontjabol lehet fontos, vagy ha valaki nagyon környezetet akar vedeni, én csak olyan szempontbol nezem a fogyasztast, hogy a tapom elbirja, meg azer ne legyen kilowatt kategoria.

    [ Szerkesztve ]

  • Duck663

    őstag

    válasz Yutani #40 üzenetére

    Szerinted meddig lehet finanszírozni a fejlesztéseket, amikor a konkurencia leuralja a piacot? Plusz megjelenik egy új kihívó (Intel), amely egészen biztosan elvisz valamekkora arányban felhasználókat. Plusz megjelenhet egy újabb Kína irányából. A GPU-k egyre komplexebbek, egyre drágább és időigényesebb a tervezésük, a gyártási költségek pedig szintén egyre magasabbak. Honnan, miből fogják finanszírozni a következő generációt? És az azt követőt? A CPU fejlesztésektől sem vonhatnak el pénzeket, az Intel ott is nyomul.

    Arról nem beszélve, hogy ma konzol beszállítók. De vajon "holnap" is azok lesznek? A M$ megvizsgált más lehetséges beszállítókat is. Az Intel terjeszkedni akar. Vajon, mire jön a következő generáció, nem fognak ott tartani fejlesztésben, (teljesítményben), hogy egy konzol szerződést elcsaklizzanak? A Nintendo beszállítói voltak, azt is elvesztették, az ügyfeleik pedig nem érzelmi, hanem gazdasági megfontolásból fognak döntést hozni.

    A piac egyre durvul, minden apró szarra oda kell figyelni, ahhoz, hogy versenyben tudjanak maradni.

    Az AMD számára first world problem ez! 1 teljesítmény hátrányban vannak, 2 fogyasztás hártányban vannak, 3 technológiai hátrányban vannak. Az érzelmi okot leszámítva miért venne valaki Radeont? Másképp kérdezem, mi olyat tud egy Radeon, amit egy GeForce nem tud? FSR exkluzív? Nem. A GPU Opennel, ami állati jól hangzik, de maguk alatt vágják a fát, (nem lennék meglepve, ha a FSR 3.0 nem lenne Open) CAS exkluzív? Nem. Egyszerűen azon túl, hogy gyártanak egy GPU-t ami működik, nincs semmi másuk, amivel a felhasználót megfoghatnák. (érzelmi vonal, slussz) Az nv mit mondhat el? Van DLSS, van képgenerálás, van DLAA, van PhysX, (ma már mondjuk nem tolják a GPU fizikát) (de már ott meg kellett volna tanulni azt, hogy az exkluzív feature-öt mennyire vonzók és jól eladhatók a potenciális vásárlók számára). És most pedig már a fogyasztásuk is jobb.

    Ha már idekerült az autóipar, nézd meg a kínaiak előretörését. Megvették a Volvo-t, ellesték, hogyan kell autót építeni, a kínai márkák pedig gombamód szaporodnak. Amikor megvesznek egy kínai autót itt Európában, akkor azzal a kínai gyártót a kínai vállalatok fejlesztéseit támogatják, nem az európait. Itt is ugyan ez van, abban a pillanatban, hogy egy másik gyártó termékét veszik meg, tök mindegy melyik az, az már nem a te bevételed, nem a te hasznod, de te vagy az, aki a fejlesztésre fordítható összeget elveszted! Ez az amit meg kell érteni, és ez az amiért bármikor bármit is csinálsz, abból mindig a maximumot kell kihoznod, mert ha nem teszed, a piac felzabál.

    Most itt vicceskednek néhányan, de majd kíváncsi leszek, mennyire lesznek vicceskedő kedvükben, ha az Intel beelőzi az AMD-t dGPU eladásokban, meg aztán ha a kínaiak is ráéreznek a boogie-ra, meg kellőképpen kilopkodják magukat, és még ők is előznek egyet. Aztán lehet gondolkodni azon, hogy hol és mit rontottak el...

    [ Szerkesztve ]

    Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.

  • Sinesol

    veterán

    válasz Yutani #40 üzenetére

    Ja, előbb el is felejtettem megemliteni első negyedéves adatok alapján az AMD részesedése 12% az asztali gpu-s piacon, az Nvidia 84% mig az intel 4%.
    Egy évvel korábbi Q1-ben az AMD részesedése még 24% volt...szóval azt hiszem elég nagy probléma, hogy több téren is le vannak maradva és egyre kevesebb vásárló érzi úgy, hogy jó neki az AMD is..

Új hozzászólás Aktív témák