Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mityku

    aktív tag

    válasz cikasz #1191 üzenetére

    Azt megkérdezhetném, hogy milyen árakonszoktak elkelni ezek a papírpénzek?
    Nem kell pontos ár, csak egy olyan viszonyítási alapot tudnál mondani?

    Más!
    Most olvastam a frissen megjelent Regiment magazinban, egy cikket, melynek címe: A halálraítélt város volt. Ez a város Kelet-Poroszország fővárosa volt, Königsberg. A háború után átnevezték a várost Kalinyingráda. Hitler kiadta a parancsot a várostaz utolsó emberig védenni kellett! A szovjet túlerő hatalmas volt, azt gondolták menetből beveszik a várost, ehelyet a német védők kitartóan védekeztek, hatalmas veszteséget okozva a támadó félnek. Az elhúzódó ostrom alatt elszenvedett hatalmas veszteségekért kegyetlen bosszút álltak a kezükre került civileke, katonákon és népfelkelőkön.
    A ''felszabadító'' hadtest olyan kegyetlenkedést követett el, amihez foghatót kevés helyen lehetett tapasztalni; legalábbfélszáz olyan női holttestet találtak, akiket leetkőztettek, megerőszakoltak, aztán elvágták a torkukat. Mások egész lemészárolt családokról tettek jelentést, és akadtak, akik egyik-másik hatalmas bombatölcsérben olyan halott civileket találtak, akikkel közéjük dobált kézigránátokkal végeztek.
    (Hasonló dolgokat vittek véghez a budai ostrom során is, mikor a vár alatti pincékben rekedt sebesültekre egyszerűen benzint öntöttek és felgyújtották őket! )
    Königsberg-ben rekedtek élelmiszerben és üzemanyagban hiányt szenvedtek, egyedűl lőszeerből kaptak megfelelő mennyiséget.
    A németek keményen ellenálltak az 502-es harckocsikülönítmény Tigrisei fel-alá járkáltak egy keskeny sávban (amit sikerült a németeknek megnyitni a körbezárt területen) és meghiusítottak minnden szovjet támadási kísérletet. A harckocsikat Hitlerjugend osztagok támogatták páncélöklökkel.
    De Königsberg nem kerülhete el sorsát, kénytelenek voltak feladni (92 ezren kerültek hadifogságba, a népfelkelőket egytől-egyig falhoz állították).
    Annyit mondok, hogy elgondolkodtattó egy kicsit a sztori! Mert nemrég azt mondta, egy fazon( tv-be, talán ATV-n [nem biztos]), hogy a ''felszabadítókkal''jár a fosztogatás, kegyetlenkedések,rablás'' szóval fogadjuk el! Nem kell ilyen dolgokon háborogni! :((

    Bocs a hosszúra nyúlt gondolatmenetért!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

Új hozzászólás Aktív témák