Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mityku

    aktív tag

    Ma jutottam el odáig, hogy megvettem az e havi aranysast!
    Találtam egy cikket, ami egy kissé elszomorít (bár hozzá kell tegyem, hogy cikkben leírtak előzményeiről nem volt tudomásom):

    A cím: Mölders két halála

    Vadászrepülők közössége - a Német Katonai Repülők Egyesületének hivatalos lapja, a Jagerblatt (elnézést umlautos a-t nem tudok) 2005. márciusi száma ezzel a címmel kommentál egy miniszteri intézkedést, amely élénk vitát váltott ki a német repülő-közvéleményben. dr Peter Struck hadügyminiszter 2005. január 28-án azonnali hatállyal elrendelte, hogy a neuburgi 74. vadászezred és a viselhövedei Luftwaffe híradós kaszárnya nevéből törölni kell a Mölders nevet. A JG.74 katonáinak egyenruhájáról el kell távolítani az ún. karcsíkot.

    Ez az ezred volt a 4. Luftwaffe hagyományörző Traditionsgeschwadere (Boelce, Immelman, Richthofen mellett).
    Az intézkedés már korábban elkezdődött még pedíg ''polgári kezdeményezés'' kapcsán!
    1998. április 24-én a Bundestag több képviselője javasolta, hogy ''az engesztelés gesztusával ismerjék el a németek vétkességét és felelősségét, és ezzel erősítsék a népek közötti békés és barátságos együttműködés alapjait''. A javaslatot azzal a kiegészítéssel fogadták el, hogy a bundeswehr egységei, kaszárnyái ne viselhessék az egykori kondor légió katonáinak nevét.
    Mölders pedíg a kondor légió katonája volt. 115 légi győzelméből 14-et spanyol égbolton aratta.

    Nem tudom, meddíg fog ez az állapot tartani, hogy még hányszor lesz bocsánat kérve! Már kitudja hányszor ellett ismerve a németek felelőssége! Gondolom a vadászezred fájó szívvel tett eleget e kötelességnek, hiszen egy olyan ezredben szolgálni ki a korszak egyik legjobb pilótájának nevét viseli, megtiszteltetés szolgálni! Én legalábbis így gondolom!!!! Nálunk mondjuk jelenleg nincs ilyen helyzet, de gondoljatok bele, ha a kecskeméti vadászoknak azt mondanák, hogy felejtsék el Szentgyörgyi Dezsó nevét örökre! Az összes Puma és Dongó század beli pilóta szerintem keserűen venné tudomásul! Mert az ő történeteiken nőttek fel, az ilyen emberek végett vág bele gyerekfejjel a leendő pilóta a tanulásba és kijelenti, hogy ő is lesz olyan bátor/hősies, hogy ha kell megvédi a hazáját bármilyen támadástól, ahogy tette példaképe a 40-es években!!

    Persze ez csak saját vélemény! Lehet támadni vagy elfogadni! :)

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

Új hozzászólás Aktív témák