Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz bandiras2 #3738 üzenetére

    Tévedsz, hajók esetén (főleg ilyen tömegű robbanóanyag esetén) egyáltalán nem szükséges telitalálat. Elég a hajó mellé dobni a bombát, a lökéshullám (ami víz alatt sokkal pusztítóbb, mint a légkörben) már rendezi a többit. A mai torpedók gyakorlatilag egyike sem közvetlen találattal rombol, hanem a gerinc alatti robbanással és lökéshullámmal/kavitációval töri azt ketté. Pedig a torpedók harci része nem szokott 3-500kg-nál nehezebb lenni. [link]; [link]; [link]

    A Tirpitz-et két Tallboy (az előző hsz-ben látom elírtam :B ) is telibetalálta.

    A Sänger elképzelés esetén a CEP biztosan meghaladta volna a 10-15km-t. Gondolj bele, az A4-ek a ~300-350km-es útjuk után sem minden esetben találták el Londont (pedig az sem éppen kisváros), vagy az aktuális célpontot. Azaz az A4 CEP-je is nagyjából 10-15km volt, ami nagyon rossz szórás (főleg egy 1t-s harcirésszel), a Sänger-eszköz 20-30x hatótávolság mellett ennek biztosan a többszörösét produkálta volna.

    Hagyományos töltet alkalmazása ICBM-ek esetén felvetődött az utóbbi években. Viszont a probléma a mai napig is a pontosság. Erre a célra ugyanis napjaink egyik legpontosabb ICBM-je, a Trident II (D-5) (Bár ez igazából SLBM, de ez csak az indítás helye miatt van) is alkalmatlan jelenlegi formájában, pedig a CEP az Ő esetében kevesebb, mint 100m (12000km-es távolságra 2800kg-nyi hasznos terhet tud elvinni)!

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák