Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gulasoft

    őstag

    válasz wrrs #51001 üzenetére

    Több mint 4 éve nem ültem le flat játék elé. Volt indexem, és most q2. Igen a szemem lehet rossz, és ezért nem nézegetem a fűszálakat.
    Én egy kicsit előre gondolkodom és most volt lehetőségem kártyát venni.
    A hírek szerint a q3 nagyobb felbontású lesz, nem lesz ez a sweetpot mizéria, és máris ott tartunk, hogy nagyobb felbontás=erősebb kártya.
    Van pár VR játék ami jól fut, mert arra lett optimalizálva, és vannak a modok, amik marhára nincsenek optimalizálva nem hogy VR-ra, de még sima monitorra sem. De ezek viszik most a prímet mert nem jött ki semmi normális VR talán a Hitman III-on kívül. Az a személyes véleményem, hogy ma a modderek tartják életben a VR-t, de a játék motorjába nem tudnak belenyúlni (talán majd az az unrealos engine amivel már több mint fél éve hitegetnek), ezért abból főznek ami van. Izomman a Luke Ross modjaira gondol, az oldalán fejtegeti mi ez az AR2, ha előfizetett mert megvan a mod, akkor ki lehet hámozni, a cyberpunk még nem kapta meg ezt a modot, jövő hónap elejére ígéri. (Azért ebben van egy kis turpisság, elsején vonja a pénzt, és hogy hogynem 3.-a 4.-e körül jön új mod, de hát ez van, Ő is a támogatóiból él)
    Nekem a 2080 45-50 fpst tudott, most ez a 4070Ti meg 80-90-et. Tudom egy 4090 jobb lett volna, egy jóval drágább 1000-es táppal.
    Nekem nagyon fontos a 3 éves megbízható céges gari, nem sufnituning józsitól kéz alatt vett kovács béla bt. által forgalmazott kártya. (lásd 2080superem vizes blokja 2 év után hogy néz ki, most tanakodik a szervíz meg a forgalmazó melyikük fogja gariban kitakarítani).
    A 4070-hez 350.000-ért jutottam hozzá, a legolcsóbb 4090 827.000 amihez már ezen az áron fértem volna hozzá. 90%-al gyorsabb 2.5*annyiért, a hülyének is megéri, + tápcsere még egy 60.000Ft ami persze aprópénznek tűnik a 827.000-es kártyához képest.
    Ha valaki 2023-ban azon sír, hogy a VR-ra írt lapos monitoron is botrányosan lassú játék egy lassan 6 éves kártyán kevés fps-el fut arra nem tudok mit mondani.
    Én váltottam pont arról. kicsit több mint 2 éve egy 2080 superre, most nagyobbat léptem, mert nem látom, hogy moddereken kívül bármelyik cég villogtatná itt a nagy VR címeket.
    Ezzel a 4070ti a megfizethető kateróriába lépett, mindíg is a 70ti-es sorozat volt az éppen kapható kategóriákból a megfizethető, fogyasztásban is jó, 50%-al több ram van rajta mint a 2080-on. Ha nem akarsz modolt játékokkat futtani akkor q2-höz elég a 2080 super.
    A DLSS3-at meg majd meglátjuk mit tud. Itt legalább a lehetőség megvan, ami semelyik másik sorozaton nem lesz.
    A HP feladta a versenyt a kinaikkal és a metával szemben. Meddig lesz támogatott a hpG2 ha tényleg kiszáll a VR piacról?
    Kicsit nézzetek előre, VR mindíg drága úri muri volt, a q és q2 ezen változtatott, de ettől még a PCVR maradt úri muri. Ha valaki 6 évvel le van maradva, akkor vegyn egy q2-őt vagy 3-at és felejtse el a PCVR-t. Ez az a szektor ahol haladni kell. A játék írók sem fognak egy dlss2-őt sem tudó kártyára optimalizálni. (márha optimalizálnak egyáltalán)
    Az valve is kézi szarát nyomja, sehol nincs a fejszettje, pedig a HL ALYX-ba beéeölt pénz biztos bejött, mert azt minden pc-vr-os behúzza.
    De kiadnak egy fele annyiba kerülő szart az megveszik, bejön a pénz jöhet a következő fele annyiba kerülő szar. A többit a modderekre bízzák (már ameyik péniszirígységből nem lehetleníti el őket)
    Most a psvr2-re bejelentettek valami 93 címet, aminek a fele márkijött pcvr-ra (pl. moss, moss2), a nagy dobás az új horizon lesz, de ott sem tobzódnak a vadi új vr játékok, és ha véletlenül kijön a horizon pcvr-ra, arra már biztos nem lesz elég a világ összes vasa sem.
    Szóval én nem bántam meg a 4070-et ha majd lesz 4 hónap múlva 4090 féláron, akkor majd elgondolkodok a váltáson.

    Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

Új hozzászólás Aktív témák