Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricsiii1992

    tag

    :DD Na sikerült beüzemelni a 8120-amat, nem is akárhogy:

    Már a hajamat téptem beszerelés közben mert:
    Én AM3-as lapba akartam tenni, mert olyanom volt. Asrock kiadott hozzá vagy két hónapja egy AM3+-os biost, amit fel is tettem a lapra. Berakom a procit, és várok....és nem indult el...na itt kezdtem nem kicsit ideges lenni, hogy miért írták hogy megy, ha nem... meg hogy mennyibe fog kerülni nekem egy új alaplap...Visszatettem a régi athlonom és felnéztem az Asrock honlapjára. Kiderült, hogy amit feltettek biost, AM3+ support néven, átnevezték(kivették az AM3+ support részt a leírásból...de 2 hónapig úgy volt). Végül tegnapi dátummal találltam egy béta biost, amit fel is tettem gyorsan...na és jön a legjobb rész: nem indult el a gép az athlonnal... na itt kezdtem a fejemet a falba verni, és imátkozni, hogy az FX-el elinduljon, mert ha azzal se megy, kuka a lap. Végül elindult az új bétával.

    Néhány kép a prociról-gépről

    FD8120FRW8KGU
    FA1142FPM
    VID 1,3V
    125W tdp
    Még nem sok időm volt tesztelgetni, de eddig úgy tűnik, 1,15V-on stabil 3,1GHz-en. AOD-ban belőttem egy 3,7-es turbot 1,25V-al, és egy max turbot: 4gigás 1,315-el. Battlefield 3 alatt így mindíg turbóz 4 magot, amik 3,4 és 3,7GHz között ugrálnak, (a maradék négy a gyári órajelen megy), a gyári hűtő meg 4200rpm-en.

    Szóval ahhoz képest, hogy egy AM3-as lapban van, egész tűrhetően működik a proci. Viszont egy óriási probléma van az alaplappal, ami miatt nem tudok rendesen tuningolni(nem az APM). Majd leírom külön hsz-ben, mert ezt nem sokan fogják végigolvasni:).

Új hozzászólás Aktív témák