Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • antikomcsi

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Ricsiii1992 #4196 üzenetére

    Nálam ez a beállítás lett a nyerő.

    Ha így van beállítva, akkor terheletlenül ~1.404V-ot kap a proci, és terhelés alatt, pedig 1.375V-ot.

    Nem dropol, hanem direkt ilyen, azért, mert ha úgy volt beállítva, hogy az alacsonyabb feszültség volt a terheletlen, akkor ha hirtelen megkapta a terhelést fagyott, mert vagy nem volt idő megemelni a vcore-t, vagy nem is tudom.

    Így viszont eleve rendelkezésre áll a kellő feszültség, és idle nem is nagyon számít, ha viszont indul a prime, már nem kell ekkora fesz, de a vrm-nek, nem növelni kell, hanem csökkenteni a vcore-t, így ezt kényelmesen megteheti, és nem fagy le. Így megszűntek azok a fagyások is, amikor hirtelen felváltott a TC 4200MHz-re. Bár most nincs TC, de jó tudnom.

    A CPU load line cal. felel azért, hogy terhelés alatt hogyan változzon a vcore, viszont ezt az alap értékhez képest állítja elő. Ezt sem szabad auto-n hagynom. Ha regular-ra állítom akkor nem babrálja a feszültséget, tehát ha megkapja a proci a terhelést, akkor az alap 1.275V-os feszültséget állítja be. Vannak különböző lehetőségek low, med high, ultra stb. Nekem tökéletesen elég az 1.375V, ez ugye alap feszültség +0.1V. Így megy mind a 8 mag stabilan, és még éppen tudom hűteni is majd nyáron.

    Szóval, nem szabad hagyni, hogy az auto beállítások tönkretegyék a tuningot.

    (#4197) SSJmeszes
    Nem az alap frekvenciára gondolok mondom, hanem a cpu vcore frekvenciára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák