Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz erer1000 #75138 üzenetére

    Nem a te oldaladon van a gond, már a betáp is trágya, ami bejön a lakásba. Anno voltak ilyen méréseink, azokat csak úgy lehetett precízen megcsinálni, ha egy asztali, terhelhető szinusz generátorról járt a mérendő alkatrész, mert úgy igazak voltak a számítási képletek.

    Nézd meg ezt a képet, oszcilloszkópos mérés valahol a konnektorból:

    Főleg a csúcsok torzak, de gyakorlatban még nem is szoktak egyformák lenni a csúcsok... Amikor látható torzulása van egy szinusz jelnek, ott már igen kemény felharmonikus tartalma van.

    Ilyen szokott lenni ami bejön a lakásba, vagy rosszabb, függően attól, hogy épp mekkora terhelés van a hálózaton, mennyi TV és klíma megy. Sokat nem lehet kezdeni a dologgal, de emiatt van, hogy drágább cucc kell a pontos méréshez.

    Szerencsére maguk a kapcs. tápok nem érzékenyek erre a problémára, mert a bejövő szinuszt rögtön egyenirányítják 1-2 batár nagy kondiba (innen jön, hogy kapacitív terhelés), és maga a tápegység 325V körüli egyenfeszültségről jár, abból állítanak elő minden egyéb feszültséget, kapcsoló üzemben, transzformátorral.
    Az ilyen modern tápok szépen elosztják (igyekeznek) az áramfelvételüket, ami PFC nélkül nagyon impulzusszerű lenne és még jobban odavernének a szinusznak.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák