Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • czundermák

    aktív tag

    válasz envagyok #93004 üzenetére

    Mikor elvitték az ES Coppermine-om 100200 Forintért Vaterán, és ez fel sem fér a Telex listájára. Visszakézből pofon vág a valóság. :DDD

    Számomra, így visszacsöppenve a retro világába sok év kihagyás után az árak meglepőek. Nem tartom irreálisnak, ha tényleg valaki gépet akar játékra építeni magának, oda 20-30 ezerből lehet P1-P4 vonalig bármi használhatót összekotorni.

    A kurens hardverek régen sem voltak olcsók, de kezd nyílni az olló, és a szakadék egyre mélyebb a használható és a ritkább cuccok árazása közt. Példának okán, nincs érdemi különbség egy 3000+ Barton és egy 3200+ közt, használati értéküket tekintve, mégis hatalmas az árkülönbség.

    Nagyon visszafogottan állok a dologhoz, a régebben eladott és felszámolt gyűjtemény árából vásárolgatok, nincs túlköltekezés, de közel sem tudnék annyi mindent össze szedni 1-2 év alatt, mint 15 évvel ezelőtt sikerült. Talán a Core 2 érából lehetne viszonylag lazán betárazni, ha már az is retro lett ugyebár.

    Visszagondolva arra, hogy 120km bringázásba, egy sörbe és 4000 forintba került 8 darab SL6BY Tua P3, az kemény...
    Hogy méhtelepen találni, régi mosógép és ledobott rozsdás drótkerítés leadásakor egy Socket 8-as Asus lapot...
    A bolhán egy nap alatt három Slot 1 dual szervert 4 kör megtétele után negyedére, azaz 2500 forintra lealkudva elhozni...

    Lehetne még sorolni, de sokkot kapnék tőle.

    [ Szerkesztve ]

    CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO

Új hozzászólás Aktív témák