Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #45185024

    törölt tag

    Na megint robbantott Abu a cikkével.
    APUról: "A javulás tehát tisztán látszik, de úgy néz ki, hogy nem ez lesz a jövő, legalábbis a gyártóknak leadott friss dokumentumok alapján. Az AMD oldalán ugyan nem szűnik meg az APU, viszont például a jövőre szánt Picasso alapvetően egy áttervezett Raven Ridge lesz"
    Annyira adja az a kép magát ahogy Lisa Sue néz ki a világra az EPYC-en keresztül.
    Csak kérdés akkor mi van a 3600G-vel ?

    "Az aktuálisan tervezett megoldás a chiplet, így a nagyobb teljesítményű grafikus vezérlővel is rendelkező CPU-k az AMD-től már nem APU-k lesznek, hanem olyan rendszerek, amelyeknél a CPU és a GPU ugyanazon a tokozáson van, az összeköttetésüket pedig az Infinity Fabric biztosítja. Arról sajnos még nincs adat, hogy itt csak az említett két lapka kerül a tokozásra, vagy esetleg az I/O chip külön lesz, és ehhez kapcsolódik egy-egy CPU és GPU chiplet. Különösebb jelentősége ennek a végfelhasználó felé nincs, a gyártási folyamat tekintetében hatékonyabb az AMD-nek, ha az I/O chip független, mivel ezt amúgy sem lehet igazán jól skálázni a modernebb node-okra."
    Magyarán AMD hosszútávú terve hogy lehozza az EPYCet a Gamer szektorba. külön I/O chippel ami 12-14nmes. És voala a GloFo-nak még mindig lesz mit gyártania.

Új hozzászólás Aktív témák