Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • angelside77

    tag

    válasz thyeby #15910 üzenetére

    Tehát akkor ezen a gumi"fej"-en is tudom cserélni a papírt? Van valami speciális neve , ha esetleg egyből tépőzárasat kínálnának fel?

    Víz az sajnos lesz benne, mert a komposzt éréséhez elengedhetetlen. Locsolni is szoktam belülről. Ezért gondoltam lekezelni a fát, hogy tovább tartson. Az alsó elemek nem is deszkák lesznek, hanem 5 cm széles palló darabok, talán ezek is tovább bírják.

    Ami most van, az ingyen kapott műanyag, csak sajnos nincs benne UV álló adalék. 2 évesen körömmel tudom bontani, kapargatni a külső részét. Az oldalfalak egymásba csúszók, csak nagyobb megterhelésnél (ha félig van a komposztáló) a komposzt már szétnyomja. Most dróttal vannak összekötve, hogy ne essen szét a komposztáló. Az új ára kb 25k lenne.

    Ezért gondoltam a megmaradt deszkák felhasználásával készíteni egy új komposztálót, ami egy kicsivel tovább is bírja.

    Az alsó részénél, gondoltam, hogy belülről egy erősebb fóliát erősítek a belső felére a deszkáknak, így nem érné őket közvetlenül a víz, vagy kevésbé. És mivel két rekeszes lenne a komposztáló az egyik mindig üres lenne, így könnyen tudnám javítani, ha tönkre menne a fólia borítás.

    [ Szerkesztve ]

    Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.

Új hozzászólás Aktív témák