Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz angelside77 #15911 üzenetére

    Látod, jönnek itt az alternatívák bőséggel. ;)

    Az égetett fa nekem eszembe sem jutott. A fáradt olajjal csínján kell bánni: Jó száraz legyen a fa, amit beitatsz vele, és alaposan meg kell itatni a fekete olajjal. De ebbe legalább egy nyáron át ne tegyél bele semmit, hogy az olaj ne a komposztodban kössön ki. Jó konzerváló, de tudd előre, hogy hosszú távon büdös. A bitumen kiváló. Csak aranyáron mérik.

    Kicsit ha utánaszámolsz, nem olcsó mulatság egy jó komposztáló. Jó fa jól kezelve olcsóbb, mint az occó fa - hosszú távon számolva.

    Készítettem az anyósomnak hulladék fenyőből egy nagy kereken guruló virágládát a hibiszkusz bokor alá. Sürgős volt, be se itattam lenolajjal, csak rámázoltam egyből xiladekort. Ezt úgy hat éve követtem el talán. Igaz, télére a műhelybe került (vizet persze akkor is kapott) ,de a nyarakat a szabadban töltötte. A láda még egyben van. Kívülről úgy néz ki, mint ha tavaly raktam volna össze - belülről még nem láttam. Ettől függetlenül tudom jól, hogy a lucfenyő nem a tartósságáról híres. (Zsaluzni meg nem szoktunk borovival.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák