Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pigsty #18357 üzenetére

    Ritka otthoni barkácsra én vezetékes fúrógépet javasolok. Az akkusok két kategóriára oszthatók:
    - barkács
    - nem barkács
    Ami téged érdekel, tehát a barkács, az nevében létezik ezerszámra, de a valóságban nincs ilyen. Az akkus fúrót használni kell, hogy életben maradjon. A barkács akkus fúrókat ugyanúgy. Magyarul az akku hamar behal. Az meg azt jelenti, hogy vehetsz egy új gépet, mert annyiba kerül egy új akku, magában, mint géppel együtt.
    Mindenképp Li-ion-os akkut javasolok, ha mégis akkushoz ragaszkodsz - az sokáig bírja a készenlétet, gyakorlatilag nincs számottevő önkisülése. Bármikor tölthető, és nincs memória effektus.
    Akkus ütvefúró alatt nem arra kell gondolnod, hogy azzal majd betont is lehet fúrni - habár írod, puha beton vesz körül.
    Betont légdugattyús géppel való fúrni. Ezek többnyire vezetékesen is drágák, akkusban pedig fél vagyon (100 ezer felett) Ilyet inkább kölcsönözz alkalmanként a legközelebbi kölcsönzőből. Összegyűjtöd a fúrnivalókat, és egy füst alatt fél nap alatt letudod az összes falfúrást.

    Nekem az az érzésem, hogy jobb, ha maradsz inkább farok nélkül. Olcsóbban jössz ki, ha a fúrásokhoz vagy megkérsz egy haverodat, vagy kifizetsz egy szakembert. Tudniillik az olcsó fúrógépek nagyon drágák. Mert mindig venni kell egy újabbat. És tenger sok gyártó éppen Téged céloz meg. Vedd meg, lesz fúród - és évekig elő sem veszed, utána meg már késő.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák