Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Vikusz77 #4776 üzenetére

    Azért az is elég relatív dolog, hogy mit tekintesz folyamatos melónak?
    Az említett fúrógép az egy kézi szerszám, ami úgymond "értelemszerű" felhasználásra javasolt. Vagyis felveszed, fúrsz vele, leteszed, jelölsz, összeszerelsz, aztán megint fúrsz, stb. De az, hogy fogsz egy végtelen hosszú keményfa gerendát és folyamatosan nyomsz bele 60mm-es furatokat tucatszámra levegővétel nélkül, az szerintem több, mint ami ehhez a géphez tervezve lett. De ezt Madmax is elismerte azzal, hogy a süket csengőnyomásához hasonlította a dolgot. :)
    Szóval az, hogy egy kézi szerszám ipari, az nem jelenti azt, hogy képes pörögni napi három műszakban folyamatosan, mint egy ventilátor. Ha egy gép melegszik, akkor a gondos gazda nem akkor teszi le, amikor már a burkolat süti a kezét. Ezt most természetesen nem célzás akart lenni senki felé, csak lássuk be, mi az amit elvárhatunk egy géptől és mi az amit nem.

    Barkácsgépről van szó (Ferm), de idevág: a napokban lamellóztam és tudtam, hogy a gép nem igazán bírja a folyamatos üzemmódot, ezért aztán a 64 marást úgy csináltam, hogy közéiktattam bizonyos jelöléseket, ellenőrzéseket is, amit tehettem volna előtte/utána külön is egymenetben, de akkor két lamelló között kevesebb lett volna a szünet és hamarabb felmelegedett volna a gép. Így végül nem főtt meg, és a munkával is elkészültem.

    Amit thyeby az "innovációról" írt, az - eltekintve a "rosszmájúságtól" - gyakorta igaz. Amikor egy cégnek sikerül egy jó gépet összehoznia, egészen biztos, hogy akad majd olyan "fejlesztő", akinek az lesz a feladata, hogy miként is tudná még költséghatékonyabbá tenni a gyártást, vagyis nem az lesz a kérdés, hogy mit lehetne még beletenni a gépbe, hanem, hogy mit lehet elvenni belőle a minőség megtartása mellett? Aztán van úgy, hogy mégiscsak a minőség kárára lesz olcsóbb az a szegény gép...

Új hozzászólás Aktív témák