Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikusz77

    tag

    válasz Soká #4778 üzenetére

    "De az, hogy fogsz egy végtelen hosszú keményfa gerendát és folyamatosan nyomsz bele 60mm-es furatokat tucatszámra levegővétel nélkül, az szerintem több, mint ami ehhez a géphez tervezve lett."

    Ezzel egyetértek.
    De ha az a fúró max 40-es(esetleg kisebb, mivel nem biztos hogy a maximális átmérőt a gyártó folyamatos üzem mellett értette, ki tudja?) és nem nyomod ész nélkül, és puhafában, akkor szerintem bírnia kell a végtelen hosszú fúrást túlmelegedés nélkül.
    Magyarán egy normál-gépet nem túlzottan lelassító terhelést- szerintem bír túlmelegedés nélkül "korlátlan" ideig.

    Amit én ipari gépet használtam az bizony bírta a folyamatos munkát tapasztalatom szerint (gyártó által meghatározott felhasználás mellett).
    Mert ha nyomatom már egy-két órája rövid szünetekkel (öt perc munka, 20 mp szünet), akkor az szvsz bírná a hosszabb üzemet is. Szerintem. Természetesen olyan terhelésnél ami nem lassította le annyira motort hogy a hűtése nagyon leesett volna az áramfelvétel megemelkedése mellett.
    Szerintem beáll egy "egyensúlyi hőmérséklet" egy bizonyos állandó terhelés mellett egy idő után.
    De egy mérnököt megkérdezhetünk erről a másik topicban.
    Meg arról is amit Thibey állított hogy a gép jobban melegszik terhelés nélkül mint terhelés alatt.De lehet hogy ezt félreértettem és nem így értette...
    Aztán lehet hogy én leszek csak megcáfolva. De az se probléma:)
    Meg az is lehet hogy Te is mérnök vagy:).

    Persze. Egy ferm gép -nekem is van- pár perc után már forró. Az nem bírna ki egy negyed óra folyamatos menetet sem. Ferm gyalum ilyen pl.
    De az más kategória.

Új hozzászólás Aktív témák