Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #8981 üzenetére

    "Létbiztonság volt minden magyar lélek számára."

    Neked az létbiztonság, hogy nem nyithatod ki a szádat, sosem tudhatod, hogy ki hallgatózik? Hogy külön kell a zsebekbe tömni, ha anyagot akarsz venni, mert a tüzépen egyébként semmit sem kapsz? Hogy nem mehetsz el egy templomba, hogy le kell halkítanod a rádiót ha a Szabad Európát akarod hallgatni? Hogy háromévente mehetsz nyugatra, hogy kuncsorognod kell, hogy kapj útlevelet? Hogy a párttitkár jelentésétől függ, hogy előreléphetsz -e a szamárlétrán?

    A baj az, hogy ezt megszoktuk, beletörödtünk, és most savanyú a szőlő, mert nem a nagy leosztó gépezet működik. Pontosabban, hogy még mindig a nagy leosztó gépezet működik, csak éppen fordítva...
    Én nem védeni akarom a jelent, ma is nagyon szarul mennek a dolgok, de éppen azért mennek szarul, mert felnőtt pár olyan generáció, aki nem tud tisztességesen gondolkodva, dolgozva élni. Ahhoz bizony emberi butaság is szükségeltetik, nem csak kiszolgáltatottság, hogy az emberek zöme hagyta magát belesétálni az adósságcsapdába. Az nem a kapitalizmus bűne, hogy idehaza majd mindenki nagyobbra nyújtózkodott, mint a takarója.
    Azt meg, hogy ki adósította el ezt az országot a 70-80-as évek után újra, azt csak azért ne emlegessük, mert nem akarok napi pártpolitikába belemenni, túl egyértelmű lenne. Az viszont tény, hogy ma: én, a feleségem és a négy gyerekünk kb. 12millióval (a nagy közös adósság ránk eső része) tartozunk akárkiknek, anélkül, hogy ezt megkérdezték volna tőlünk. Ugyanez történt akkor is, ami iránt nosztalgia támad bennetek.

Új hozzászólás Aktív témák