Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz aszafiam 01 #9398 üzenetére

    Tegezz nyugodtan.
    Amikor kihúzol egy négyzetet, a jobb alsó sarokban megjelenik a mérete. Nem kell sehova klikkelni, egyszerűen beírod oda a kívánt két méretet potosvesszővel elválasztva (a mértékegység elhagyható), majd enter, és kész is a méret. Ezt bárhányszor módosíthatod, amíg újabb műveletbe nem kezdtél - magyarul addig, amíg nem babráltad az egeret.

    Egyébként itt egy fórum magyarul azok számára, akik bármiben elakadnak a SketchUp-ban. Gyakran néhány órán belül meg is érkezik a válasz, egy Pozsárkó Csaba, alias Gaieus nevű tudor addig segít Neked, míg csak kérdezel.
    Az alapok gyorsan mennek, vannak videók is a fontosabb dolgokról. A részletekkel én kb két hónap alatt végeztem, de azok már nagyon speciális dolgok. (Ívek lekerekítése, mérethű nyomtatás, textúrázás mélyebben, etc.) Érdemes már az elején megtanulnod a komponensbe foglalást, mert leggyakoribb hasfájás az szokott lenni, hogy "összeragadnak" a dolgok, nem tudok részleteket módosítani. Sajátos filozófiája van ennek a programnak, ami eleinte szokatlan, de később kézenfekvővé válik. Ha átrágod magad rajta (érdemes megtenni!), imába foglalod a program alkotóinak a nevét.
    Ha nehezen indulsz el a SketchUp (későbbiekben: SU) fórumon, kérdezz bátran, segítek. A fórum világnyelvű, ki kell választanod a magyar szektort.
    Itt találod a menü fontosabb alapozó videóit. Ez sajnos angol, de szerintem elég a mozgókép is a jó megértéshez, legfeljebb többször nézed meg.

    Jó munkát!

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák