Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speeedfire

    nagyúr

    válasz Lassú Víz #23985 üzenetére

    Ezt nem tudom, köszi. Ezentúl figyelek rá, hogy ne legyen 200 alatt és bentmaradni lehetőség szerint 800 alatt.
    Késői képekben szeretnék mindenképp előre lépni, mert tetszik a téma.

    Közelebb vagy távolabb lehet (kell) menni, és használni a zoom-ot vagy objektívet cserélni.
    Na ezaz, hogy kezdőknél általában egy obi van, így obi csere nincs, max zoom. Illetve lehet olyan, hogy fix helyen állok és nem tudok közelebb menni. Pl víz van előttem, vagy kilátón vagyok.


    jjeahh: Mindenkinek más a preferenciája. :K


    Balinov: Igyekszem a 200-at tartani, és F8 alatt maradni. Ha jól értem, akkor nálam a 14-42mm 3.5-5.6 obival 14mm-en max F5.5 és 42mm-en pedig F7.6? Mi van akkor, ha kevés a mélység még így is? Ha feljebb megyek, akkor az élességből fogok veszteni?
    Szerk.: Nem teljesen írtam jól, de a lényeget leszűrtem eszerint. Ha hihetek a cikknek, akkor az én obim sweet spot-ja F7-F10. Amúgy én pont azt vártam volna, hogy akkor éles(ebb) a kép, amikor a legszélesebb a blende. Tehát 3.5 vagy 5.6.

    Évek óta bele akartam vágni a fotózásba, de valahogy mindig sajánlam rá a pénzt, vagy másra kellett. Így most névnapomra megleptem magam vele. :) Emiatt is akarok tanulni, fejlődni. Főleg, hogy ha hazamegyek hétvégén, akkor a bakonyban elég sok látnivaló van, amit meg lehetne örökíteni.
    Flick-re max azokat akarom, amik normálisabbak és utómunka is volt velük. Szerintem majd onedrive-ra pakolom őket, ott van exif és 40GB-os a tárhelyem. Még a raw is felmehet.

    Igen, ezen is van ilyen. Viszont a legtöbb esetben előre állítom be a fókuszt, mert szeret a gép különböző pontokat befókuszálni. Így átállítottam fix középre, hogy honnan veheti. :)


    Rapid136: Erről a témáról ez a vidi volt a legjobb számomra, érthetően elmagyarázta.

    Miért baj az, hogy 5 perc? :U

    --------------------

    A mai napon vettem egy Hama Star 700 EF állványt a meglévő kis gorillapod mellé. Kezdetnek jó lesz szerintem. Bár nem egy nagy eresztés, de az áráért (4k) szerintem kiváló.

    Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Új hozzászólás Aktív témák