Hirdetés

Aktív témák

  • agemate

    addikt

    Sziasztok!

    Van egy Conceptronic wifi routerünk, 54Mbps, négy LAN porttal. Egy asztali gép kábelen és két notebook wifin tökéletesen működött, amíg az egyik routerre újból Ubuntu került (előtte is volt már rajta régebben Ubuntu, akkor minden rendben volt). Amikor felkerült a rendszer, a laptop nem találta a wifi hálózatot, de még kábelen keresztül sem érzékelte a routert. Ma felraktam rá egy Win7-et, ezzel már látja a wifi-t, de csatlakozni nem tud, a másik laptop tud csatlakozni és látja is a hálózatot mind kábelen mind wifin. Az Ubuntus gép most (Win7-tel) képes csatlakozni a routerhez kábelen keresztül.

    A probléma azzal van, hogy a router nem osztja szét az internetet egyik gép felé sem, sem kábelen sem wifin. Ugye az Ubuntus gép (most Win7) a routert sem látja wifin, csak kábelen.
    Az asztali gép kábelen látja a routert. Ha a modemet közvetlenül kötöm bármelyik gépre és megadom a szolgáltatás felh.nevét és jelszavát, megy az internet. A routerben konfigurációs beállítást nem eszközöltünk, egyáltalán nem is tudjuk, mi lehet a probléma forrása. A routert a biztonság kedvéért reseteltük és egy informatikus segítségével leellenőriztük a beállításokat, elvileg minden rendben van, ugye a hálózatot kezeli is, a netet nem. Több kábelt is kipróbáltunk a modem és a router között, nem azzal van a baj. Az informatikus ismerős egyre inkább arra gyanakszik, hogy a router megadta magát, ami nem is elképzelhetetlen, mert 5 éves.

    Nincs idő megvárni, mire az ismerős diagnosztizálja a problémát, ezért fordultam segítségért hozzátok.

Aktív témák