Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz raczandris #2091 üzenetére

    Köszi, akkor az anyagi része kb világos. Viszont ez nem javítja meg az NGC-t.
    Azért van remény, mert a fogyasztóvédelem is válaszolt már:

    Hozzánk küldött levelében Ön a DigiTV műholdas adását nyújtó szolgáltató eljárását sérelmezi. Szíves tájékoztatására közöljük, hogy az Ön által felvázolt ügy kivizsgálására sajnos hatóságunk nem rendelkezik hatáskörrel, azonban az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban Ehtv.) alábbiakban idézett rendelkezései szerint:
    ?9. § (1) A Nemzeti Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: hatóság) kormányhivatal. A hatóság irányítását a Kormány, felügyeletét a miniszter látja el.?

    ?67. § (1) A hatóság az elektronikus hírközlési piac zavartalan, eredményes működésének, az elektronikus hírközlési tevékenységet végzők és a felhasználók érdekei védelmének, a tisztességes és hatékony piaci verseny fenntartásának elősegítése, valamint e törvény egyéb céljai megvalósítása érdekében hatósági jogkörében hatósági felügyeleti ellenőrzés keretében piacfelügyeleti tevékenységet végez.?
    ?
    ?(7) A hatóság hivatalból vagy kérelemre a piacfelügyeleti és ellenőrzési terven kívül is folytat piacfelügyeleti tevékenységet.?

    ?126. § (1) A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (a továbbiakban: képviselő) a hatóság köztisztviselője.
    (2) A képviselőhöz bejelentéssel élhet bármely előfizető, fogyasztó vagy a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet, amennyiben megítélése szerint valamely szolgáltató, forgalomba hozó vagy forgalmazó tevékenysége, szolgáltatása, terméke, eljárása, ennek során hozott intézkedése, illetőleg valamely intézkedése elmulasztása következtében a fogyasztót vagy előfizetőt elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályban vagy az előfizetői szerződésben meghatározott jogaival összefüggésben sérelem érte, vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn.?

    Az előbbiekben idézettek alapján ? amennyiben ügyében nem születik az Ön számára is elfogadható megoldás ? a DigiTV adását nyújtó szolgáltatóval szemben bejelentést tehet az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Hírközlési Hatósághoz .

    Vagyis elhajtottak az NHH-hoz.
    to continue ...

    [Szerkesztve]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák