Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totyax

    aktív tag

    válasz t_ferenc #5812 üzenetére

    Pontosabban akkor kell két fej, ha a két beltérin kétféle polarizációjú csatornát akarsz fogni egy időben, hiszen a fej polaritásváltása miatt a másik beltérin nézett csatorna helyett egy másik fog bejönni. Mo-n ahogy mondták azonos polaritású csatornák vannak, de lehet van egy pár amelyik nem, én ezt innen nem tudhatom, te akár a beltériden is megnézheted hogy van-e kivétel, mert kijelzi, legalábbis az enyém mutatja hogy az adott csatorna H vagy V. Végig lehet zongorázni, de nyilván weben is van ilyen lista.

    Ne félj amúgy a kettős fejtől, nem drága, ami drága lehet az a beállítás, szaki kijövetele, felmászása a tetőre, aztán plusz kábel kiépítése a szokásos digis horror-árakon... szóval mégiscsak félj :) Ha a jövőre tervezel, és lehet tudni hogy Mo-n is szükséges lesz a H és V vétele, akkor érdemesebb lehet kiépíteni a kettős hálózatot (kettős fej, két koax...). Sőt ha nincs szerencséd akkor lehet hogy a két beltérinek össze kell lennie kötve, ami utp-s összeköttetést jelent keresztül a házon.

    Te kifejezetten két beltériről beszélsz, de tudtommal van eleve kettős beltéri is, ahol a másik tv-re koaxon viszik a jelet, és telefonkábel megy a távirányító jelének vételére. Ha hivatalosan akarjátok csináltatni, akkor úgyis a digi dönt majd hogy mi legyen, de lehet hogy a szerelőnek is lesz beleszólása. :)

Új hozzászólás Aktív témák