Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz MaCS_70 #4796 üzenetére

    Troy privát üzenetére válaszolva, mivel szerintem másokat is érdekelhet, leírnám az átlinkeléssel kapcsolatos tapasztalataimat:

    Egy csomó felhőszolgáltató Windows-kliensének szerintem alapvető hiányossága az, hogy csak egyetlen helyi könyvtárat hajlandóak szinkronizálni. A GoogleDrive végre-valahára átlépett a saját árnyékán, a OneDrive még nem -- viszont egy ideje legalább megengedi NTFS-linkek használatát, ami egészen elfogadható pótmegoldás.

    A dolog lényege az, hogy állományokhoz hozzáférhetünk a fájlrendszer más pontjairól is, magyarán, az átlinkelt fájl/könyvtár a célhelyen úgy jelenik meg, mintha ott lenne, de helyet nyilvánvalóan csak a tényleges helyén foglal. Mindez fájlrendszerszinten van kezelve és a Windows is már jó régen támogatja, és ami a legjobb, hogy egészen jó egerészős megoldások is vannak rá, tehát nem kell CLI-ben gépelgetni.

    A netes források között is elég komoly ellentmondások vannak, a saját tapasztalataim a következők:

    A fájlok linkelésével rendszeres problémáim vannak, elég gyakran fordul elő, hogy nem a legfrissebb változat marad bent. Ezért aztán én mindig foldereket linkelek.

    A másik kérdés, hogy mi a linkelés hatóköre. Minden ellentétes állítással szemben nekem Junctiont köteten kívül nem sikerül linkelnem, sima SymbolicLinket viszont simán. Tehát egyszerűen nyitok egy ablakot a másik kötetről vagy akár egy hálózati meghajtómról, és a kívánt mappát simán áthúzom a OneDrive-mappába. És ennyi, működik.
    A OneDrive sokáig nem szerette, de már elég régen hibátlanul és megbízhatóan működik.

    Segédprogramként a LinkShellExtentiont használom, ami egy beépülő a helyérzékeny menübe. A weboldalon egyetlen lapon szerepel minden, így egy részletes leírás is a linkelésről, illetve a letöltések, telepítési útmutatók.

    Egyszerűbb, de portable változatban is elérhető program a LinkMaker -- ez is működik.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák