Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    válasz shotika #164679 üzenetére

    Dűne: Második rész
    Dune: Part Two (2024)

    Ugyanígy érzem én is, ahogy leírtad. Szép, szép, de jobban mögé nézve ez egy erős közepes. Timothée Chalamet egyáltalán nem mutatta meg színészi képességeit - ha vannak neki egyáltalán, még Zendaya és Rebecca Ferguson is lemosta - pedig előbbi sokszor kendővel, utóbbi pedig fátyollal takarja az arcát és néha telepatikusan beszél - na ez az oltás Timo-nak.

    A történet is érdekes lenne meg komplex, árulás, taktikázás, vallás, politika, stb... de mivel nem sorozat ahol lenne játékidő kifejteni ezeket, ezért érezhetően le van butítva minden ilyen: mire beindulna az igazi dráma, már másik jelenet megy.
    Az akció jelenetek viszont tényleg jók, azt elismerem, a látvány megvan és a díszlet, kosztümök, ruhák is korrektek, a történet univerzumához passzolók.

    A spice kapcsán továbbra is van pár kérdés, a kék löttynél is, a féreg-lovaglás is egy WTF dehát kellett valami OP a buckalakóknak, különben negyedóra alatt vége lenne a filmnek.... de azért van jó pár vicces (a dagi főgenya aki csöveken él és kátrányban fürdik, a kopasz pszichopata aki Russell Crowe-nak képzeli magát a Gladiátorból, stb....), logikailag kérdéses akciós jelenet benne, a közelharcoknál inkább táncolnak sokszor, mint harcot imitálnak, nameg ez: The first extractor attack, a number of Fremen attacked the Sardaukar soldiers on foot with numerous casualties. Once the ornithopter was shot down, the extractor was destroyed with long distance weapons, rendering the Fremen land attack and numerous losses pointless.

    Sok hibája van a filmnek, viszont vannak értékelhető részei is, (ezért az értékelés az ami..) de a legnagyobb gond az maga a játékidő. Erre nem kell 3 óra. Bőven elég lett volna 2 is, sőt. Én értem, hogy tök jó a homokban korcsolyázó mozdulatokkal sétálni előre, legalább lehet sok meme videót készíteni belőle később tiktokra de ha kicsit is őszinték vagyunk és nem elvakult rajongóként nézzük a filmet, akkor jó pár töltelék jelenetet ki lehetne vágni a kukába és semmi nem változna az összhatáson. Szóval olyan magas pontszámot nem adnék neki, mint amivel most fut a neten, se nem masterpiece :D
    Na talán majd a Part 3 :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák