Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz bigdigit #4650 üzenetére

    Természetes, hogy a PH! alkalmazottaként hazabeszélek. Nem tehetem meg, hogy csak azért írok jót egy hardverről, mert azzal nálad jó pontot szerzek. ;) Ha jó a hardver, akkor az önmagában már úgyis piros pontot ér.

    Nagyon örülök neki, hogy működik, kár, hogy BIOS-t cseréltél az ATI-n, és nem gariztattad a nyilvánvalóan rossz kártyát, de hát ez a te döntésed volt. Nem kötelező élni a hibás hardver cseréjének a lehetőségével.

    A tesszelláció szerintem fontos, sose mondtam, hogy nem az. A gond, hogy a fejlesztők a régi kártyák miatt nem tudják használni. Nincs lehetőség a tesszellált és a nem tesszallált felületet normálisan megcsinálni. Az egyik esetben gond lesz a megjelenítéssel, ami nyilván nem téma egy játék esetében. A játékokban ezért korlátozódik a feldolgozás a karakterekre és az effektekre.
    Korábban egyébként én sem gondoltam, hogy a virtuális felület milyen korlátokat rejt. A Rebellion egyik engine programozója mesélte el, hogy mi a legnagyobb probléma ezzel a futószalaggal. Nyilván a baj világosan fennáll, és alapvetően megkerülhetetlen.

    (#4651) SSJPeter: Szerintem nem, és ezzel a véleménnyel a főleg VGA-t gyártó partnerek is így vannak. Az XFX és a BFG nem is kért belőle. Ha az üzleti érdekek előtérbe kerülnek, akkor onnantól kezdve az egész Fermi problémás. Persze nem kötelező látni a problémákat. :)

    Igazából az ARM vezetőjének volt igaza, amikor anno beszélt a dark siliconról, és az egyre nagyobb gyártástechnológiai problémákról. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget korábban, mert bullshitnek tartottam, hogy belátható időn belül a fogyasztási variancia döntő lesz, de mára a GF100 élő példa lett. Nem képes az NV teljes lapkát kiadni, mert nem fér be a fogyasztás a 300 wattba.

    (#4653) Sárpac: Szoftveres mérés. Ez mindig is nagyon megbízhatatlan volt.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák