Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Zola007 #84934 üzenetére

    Jóhogy! ;]

    Alapvetően tornászos gyakorlatok, azért nem írom, mert többnyire olyan testhelyzetben végzik őket, amiről tudom, hogy a topik többsége a büdös életben nem jutna el odáig, hogy kipróbálja. :D Például a fejállásban inverz lábemelés pont egy ilyen gyakorlat. Ugyanez kézállásban az erőkézállás, ez rettenetes váll erőt követel meg, gyakorlatilag egy előre emelést csinálsz meg a teljes testtömegeddel. Mellette természetesen szükség van a törzs, ezesetben a gerincfeszítők erejére, hisz azzal egyenesíti ki az egészet a tornász.

    Az átlag kondis számára inkább az inverz lábemelés variációk lehetnek érdekesek. Erre nem találtam anyagot, de úgy tudnám elmagyarázni, hogy lehasal az ember egy hiperhajlító géphez hasonló valamire, csak nem a lába, hanem a felsőteste a rögzített pont, és ahhoz képest egyenesíti ki a törzsét meg hajlítja be. Pont, mint fejállásban, csak itt hason fekve. Ehhez mondjuk egy tornaszekrény, vagy egy megfelelően magas pad szükséges és máris lehet nyomni. Az ilyen superman gyakorlatokat, meg hasonló izéket most hanyagolnám, nem sok értelmük van és sokaknak gerincfájdalmat okoz.

    Érdekesek lehetnek még a különböző hídtartások. A hagyományos tornász hidat mindenki ismeri és többnyire senki nem csinálja, pedig egy nagyon jó gyakorlat tud lenni, de sokaknak ez is fájdalmat tud okozni. Viszont a kínai hídtartás (8:33-tól) megint egy jópofa dolog, itt is az egész törzs erejére szükség van, de kiemelt szerephez jut az alsó hát.

Új hozzászólás Aktív témák